ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ισοφάρισε ρεκόρ 18 χρόνων η Γουέστ Χαμ!

Σ΄ ένα εκπληκτικό παιχνίδι στο «Μπόλιν Γκράουντ», Γουέστ Χαμ και Άρσεναλ ήρθαν ισόπαλες 3-3, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται 2-0, τους γηπεδούχους να κάνουν την ανατροπή και τον Λορέν Κοσιελνί να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα (3-3).

Απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, ήταν ο Άντι Κάρολ. Ο Άγγλος επιθετικός, σημείωσε και τα τρία γκολ της ομάδας του και «ανάγκασε» τους στατιστικολόγους του Νησιού να ανοίξουν τα κιτάπια τους.

Ο υψηλόσωμος φορ, πέτυχε το πρώτο του χατ-τρικ μετά τις 22 Αυγούστου του 2010 (στο Νιούκαστλ – Άστον Βίλα 6-0), ισοφαρίζοντας παράλληλα αρκετά στατιστικά του παρελθόντος…

Έκανε χατ-τρικ σε 8 λεπτά και οι μοναδικοί που έχουν πετύχει κάτι ανάλογο σε συντομότερο διάστημα στην Premier League, είναι οι Σάντιο Μανέ, Φάουλερ και Ντεφόε.

Τα δύο από τα τέσσερα γρηγορότερα χατ-τρικ στην ιστορία του πρωταθλήματος, έχουν επιτευχθεί κόντρα στην Άρσεναλ: Του Ρόμπι Φάουλερ το 1994 (4 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα) και το σημερινό του Άντι Κάρολ.

Ο Κάρολ έγινε ο πρώτος που σκοράρει τρία τέρματα κόντρα στην Άρσεναλ σε αγώνα για την Premier League, μετά τον Γουέιν Ρούνεϊ το 2011. Νωρίτερα, είχαν προηγηθεί οι Πίτερ Κράουτς (2007), Ντουάιτ Γιορκ (2001), Ρόμπι Φάουλερ (1994 και 1995) και Μικ Κουίν (1993).

Είναι μαζί με τον Πάουλο ντι Κάνιο οι μοναδικοί παίκτες της Γουέστ Χαμ που έχουν σκοράρει τρία γκολ κόντρα στην Άρσεναλ και έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου που πετυχαίνει χατ-τρικ σε ντέρμπι του Λονδίνου, μετά τον Πολ Κίτσον κόντρα στην Τσάρλτον το 2001.

Με το χατ-τρικ μέσα σε 8 λεπτά, ισοφάρισε το γρηγορότερο φετινό της Premier League, το οποίο είχε πετύχει ο Σέρχιο Αγουέρο στην 8η αγωνιστική και το 6-1 επί της Νιούκαστλ (πέτυχε συνολικά πέντε γκολ: 42′, 49′, 50′, 60′, 62′).

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το τελευταίο Λονδρέζικο ντέρμπι στο οποίοι και οι δύο ομάδες σκόραραν τρία ή περισσότερα γκολ, ήταν το Τότεναμ – Τσέλσι 5-3 (1 Ιανουαρίου του 2015), ενώ η Γουέστ Χαμ έμεινε αήττητη για 14ο συνεχόμενο εντός έδρας ματς, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της από τις σεζόν 1985-86 και 1997-98.

Μάλιστα, είναι η τρίτη ομάδα από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης με τις περισσότερες εντός έδρας ισοπαλίες φέτος (13), καθώς μονάχα Ντεπορτίβο λα Κορούνια (16) και Μαρσέιγ (15) έχουν περισσότερες.

Πηγή: sport-fm.gr

To Top