Ισοφάρισε το πανελλήνιο ρεκόρ η Εμμανουηλίδου στα 200μ.

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου επιβεβαίωσε την εξαιρετική της κατάσταση καθώς μέσα σε λίγες ώρες πέτυχε δύο ατομικά ρεκόρ και ισοφάρισε το πανελλήνιο ρεκόρ στα 200 μ. Γυναικών Κ23.

Η αθλήτρια της Κατερίνας Αλεξοπούλου τερμάτισε δεύτερη στην απόσταση σε 23.18 (0,1) και ισοφάρισε το ρεκόρ της κατηγορίας, το οποίο ανήκει στην Μαρία Μπελιμπασάκη από το 2013. Παράλληλα βελτίωσε το δικό της ρεκόρ, το οποίο ήταν 23.59 κι έδειξε πως στο μεγάλο της στόχο στη σεζόν, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική.

Νωρίτερα, η 20χρονη είχε κάνει μια εξαιρετική κούρσα στα 100 μέτρα. Η 20χρονη σπρίντερ ισοφάρισε το ατομικό της ρεκόρ καθώς τερμάτισε σε 11.44 (-0,4|) επίδοση που είχε σημειώσει και την 1η Ιουνίου του 2022. Η Εμμανουηλίδου πήρε την πρώτη θέση αφού ήταν μπροστά λίγα κλάσματα του δευτερολέπτου με την Μαμπούντου Κόνε από την Ακτή Ελεφαντοστού που τερμάτισε με την ίδια επίδοση στη δεύτερη θέση. Τρίτη ήταν η Μαγκαλένα Στεφάνοβιτς από την Πολωνία με 11.46.

“Είμαι πολύ χαρούμενη για τις σημερινές μου εμφανίσεις. Είναι ακόμη νωρίς στη σεζόν, αφού ο σημερινός ήταν μόλις ο δεύτερος αγώνας στη σεζόν. Ελπίζω σε καλύτερη συνέχεια. Ο στόχος μου είναι το Ευρωπαϊκό Κ23. Θέλω ένα μετάλλιο και ξέρω πως πρέπει να δουλέψω σκληρά για να το πετύχω”, είπε η αθλήτρια με το τέλος του αγώνα. Η Εμμανουηλίδου είναι από σήμερα η 5η Ελληνίδα όλων των εποχών στο αγώνισμα στη χώρα μας.

To Top