ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ισοφάριση με ρεκόρ και πέμπτος ημιτελικός μετά από 8 χρόνια!

Ο Άρης πήγε την σειρά με τον Παναθηναϊκό σε πέμπτο παιχνίδι με τη νίκη του χθες με 56-50. Ημιτελική σειρά που πήγε σε πέμπτο παιχνίδι θα ζήσει το ελληνικό μπάσκετ μετά από οχτώ χρόνια.

Όπως ενημέρωσε ο ΕΣΑΚΕ… στατιστικώς:

Αυτό είναι το 16ο ζευγάρι σε σύνολο 48 για τα ημιτελικά του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93) που θα κριθεί σε «τελικό». Η τελευταία φορά που έγινε κάτι τέτοιο ήταν πριν οχτώ χρόνια (2008) όταν Ολυμπιακός και Μαρούσι έλυσαν τις διαφορές τους σε 5ο παιχνίδι.

Στις 13 από τις 15 προηγούμενες ημιτελικές σειρές που κρίθηκαν στον τελευταίο αγώνα (10 ήταν σειρές best of three και οι πέντε ήταν σειρές best of five) την πρόκριση πήραν οι ομάδες που είχαν το πλεονέκτημα της έδρας και έδωσαν το καθοριστικό παιχνίδι στο γήπεδο τους.

Ήταν το «φτωχότερο» σε πόντους παιχνίδι της περιόδου αφού οι δύο ομάδες έφτασαν μόλις στους 106 πόντους, σημειώνοντας οχτώ λιγότερους από εκείνους του αγώνα Κολοσσού – Απόλλωνα (60-54).

Ο Άρης θέλει να μιμηθεί το προσεχές Σάββατο το παράδειγμα του ΠΑΟΚ που το 1998 που απέκλεισε τον Ολυμπιακό νικώντας τον στο τρίτο παιχνίδι εκτός έδρας με 58-55 και εκείνο του Ολυμπιακού που το 2007 είχαν νικήσει τους «κίτρινους» στη Θεσσαλονίκη με 83-75 στο πέμπτο παιχνίδι.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Άρης πηγαίνει σε 5ο ημιτελικό μετά από τη σειρά του 2007 κόντρα στον Ολυμπιακό (2-3).

Ο Άρης έφτασε στη σπουδαία νίκη παρά τους 56 πόντους στην επίθεση που είναι η χειρότερη φετινή επίδοση του αφού είχε 59 στο εκτός έδρας παιχνίδι της κανονικής περιόδου με τον Παναθηναϊκό.

Στην άλλη πλευρά του παρκέ όμως κράτησε για 4η φορά φέτος έναν αντίπαλο του στους 50 πόντους. Το ίδιο παθητικό είχε στα εντός έδρας παιχνίδια με την Καβάλα και τον Απόλλωνα καθώς ακόμη και στο εκτός έδρας ματς με τον Αρκαδικό.

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη είχε για πρώτη φορά φέτος μονοψήφιο αριθμό εύστοχων αλλά και εκτελεσμένων βολών ενώ με το 50% (4/8) ισοφάρισε τη χειρότερη επίδοση του. Είχε 11/22 στο εντός έδρας ματς με τον Κόροιβο.

Αρνητικό ρεκόρ για τα εντός έδρας παιχνίδια του στη φετινή περίοδο είναι το 26,6% με το οποίο σούταρε στα τρίποντα (8/30). Το προηγούμενο ήταν εκείνο του παιχνιδιού με τον Απόλλωνα στο οποίο είχε 7/26 (26,92%).

Οι «κίτρινοι» είχαν 8 ασίστ όπως και στον τρίτο ημιτελικό επίδοση που είναι η χειρότερη τους στη φετινή Α1.

Οι οχτώ πόντοι του Άρη στην πρώτη περίοδο, είναι η χειρότερη φετινός εντός έδρας επίδοση του αφού είχε 10 επίσης στην πρώτη  περίοδο του αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Από την άλλη πλευρά του παρκέ όμως κρατώντας τον αντίπαλο του στους πέντε πόντους στην τρίτη περίοδο, σημείωσε την καλύτερη φετινή επίδοση του. Είχε παθητικό έξι πόντων στο τρίτο δεκάλεπτο του εκτός έδρας αγώνα με τον Κόροιβο.

Στατιστικά το σημερινό ήταν το χειρότερο εντός έδρας παιχνίδι του Άρη αφού είχε 53 βαθμούς στο ranking έναντι των 64 που είχε κόντρα στον Ολυμπιακό.

To Top