Ισπανία… δέκα αστέρων! (video)

Η Ισπανία επικράτησε με 10-0 της Ταϊτής, νίκη που είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία του FIFA Confederations Cup. Ο Φερνάντο Τόρες πέτυχε 4 γκολ, 3 ο Νταβίντ Βίγια, 2 ο Νταβίντ Σίλβα και ένα ο Χουάν Μανουέλ Μάτα.

Για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση η “Furia Roja” στα ημιτελικά θα πρέπει να μην νικήσει η Ουρουγουάη αργότερα την Νιγηρία, καθώς θα υπάρχει έτσι ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας.

Όπως προαναφέραμε, η νίκη αυτή της Ισπανίας είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της διοργάνωσης, με τις μεγαλύτερες μέχρι σήμερα να είναι το 8-2 της Βραζιλίας επί της Σ.Αραβίας (1999) και το 6-0 επίσης της Βραζιλίας επί της Αυστραλίας (1997).

Ο Φερνάντο Τόρες είχε πετύχει χατ-τρικ και στο FIFA Confederations Cup του 2009, ενώ σήμερα έγινε ο τρίτος στην ιστορία της διοργάνωσης που πετυχαίνει 4 γκολ σε ένα ματς (Κουατεμόκ Μπλάνκο – Μεξικό, Αλ Ταϊμπί – Σ.Αραβία)

Σκόρερς: 5′, 33′, 57′ και 78′ Τόρες, 31′ και 89′ Νταβίντ Σίλβα, 39′, 49′ και 64′ Βίγια, 66′ Μάτα

Γήπεδο: “Maracanã”, Ρίο ντε Ζανέιρο

Διαιτητής: Τζαμέλ Χεμουντί (Αλγερία)

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ρέινα, Αθπιλικουέτα, Σέρχιο Ράμος (46′ Χεσούς Νάβας), Αλμπιόλ, Μονρεάλ, Χάβι Μαρτίνεθ, Καθόρλα (76′ Ινιέστα), Νταβίντ Σίλβα, Μάτα (69′ Φάμπρεγκας), Βίγια, Τόρες.

ΤΑΪΤΗ (5-4-1): Μικαέλ Ρος, Εταμέ, Λουντιβιόν, Βαλάρ, Ζονατάν Τεό, Λεμέρ (74′ Βερό), Μπουρεμπάρ (69′ Λορέντσο Τεό), Καρουάν, Βαϊρουά, Τσονγκ-Χούε, Αλβέν Τεό (53′ Τιονουί Τεό).


STC από futbolsapiens

 

To Top