ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ισπανία και Γερμανία σχεδόν πάνω στο άρμα της Ευρωλίγκας, “εμφύλιος” στο ιταλικό μπάσκετ!

Οι ισπανικές ομάδες είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα προσεταιριστούν την Ευρωλίγκα, διότι μόνο έτσι μπορούν να παίξουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Στην Ιταλία έχει ξεσπάσει “εμφύλιος” μετά τα  “ναι” από Σάσαρι, Τρέντο και Ρέτζιο Εμίλια με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ο ελιγμός του Τζόρντι Μπερτομέου να δώσει από την περίοδο 2017-18 μια επιπλέον θέση στην ισπανική λίγκα κάνει τις ομάδες όπως η Μάλαγα και η Βαλένθια να θέλουν να παραμείνουν στους “κόλπους” της Ευρωλίγκας, έστω κι αν αγωνίζονται στο Γιούροκαπ, γιατί έτσι θα έχουν δύο τρόπους για να αγωνιστούν στο πιο υψηλό επίπεδο. “Αυτό που φαίνεται πλέον ξεκάθαρα είναι ότι δεν υπάρχουν πιθανότητες για την Μάλαγα να παίξει στο πρωτάθλημα της FIBA, γιατί το επίπεδο των ομάδων είναι πολύ χαμηλό”, ανέφερε η Diario Sur, εφημερίδα της Ανδαλουσίας.

Από κοντά ακολουθεί και η Γκραν Κανάριας, η οποία οδεύει στα ημιτελικά του φετινού Γιούροκαπ και δείχνει ικανή να κατακτήσει το τρόπαιο.

Στην Ιταλία, τα πράγματα είναι σε… εμπόλεμη κατάσταση πλέον. Η απόφαση των τριών ομάδων (Ρέτζιο Εμίλια, Σάσαρι, Τρέντο) να αποδεχθούν το τριετές συμβόλαιο της Ευρωλίγκας για να συμμετέχουν στο Γιούροκαπ έως το 2019 εξόργισε την ιταλική ομοσπονδία, η οποία απειλεί με αποκλεισμό των συγκεκριμένων ομάδων από το πρωτάθλημα! Οι Ιταλοί, όπως ανέφερε η La Repubblica, φοβούνται ότι η “ανταρσία” των τριών – δεδομένου ότι η ιταλική ομοσπονδία έχει συμφωνήσει με την FIBA –   θα έχει αντίκτυπο μέχρι και στην προσπάθεια που κάνει η Ιταλία να πάρει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στη Ρώμη.

Στην Γερμανία, ο Μάρκο Μπάλντι, αντιπρόεδρος της γερμανικής λίγκας και στέλεχος της Άλμπα επί χρόνια, αποκάλυψε πως “την επόμενη χρονιά θα έχουμε μία ομάδα στην Ευρωλίγκα και τέσσερις στο Γιούροκαπ. Αυτό επιβεβαιώνει την πρόοδο του γερμανικού μπάσκετ”. Η Μπουντεσλίγκα δεν έχει αποφασίσει ακόμα σε ποια διοργάνωση θα παίξουν οι ομάδες της, αλλά όπως τόνισε ο Μπάλντι “στο τέλος όλοι θέλουν να παίξουν εκεί που θα υπάρχουν οι καλύτερες ομάδες. Θα ξέρουμε στις επόμενες 3-4 βδομάδα πώς θα πάνε τα πράγματα”.

To Top