Ισπανία: Πρόταση για αγώνες στα Κανάρια Νησιά με πλέι οφ 16 ομάδων

Σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα η ACB σκέφτεται να μαζέψει όλες τις ομάδες στα Κανάρια Νησιά και να ολοκληρώσει εκεί την σεζόν 2019/20.

Στην Ισπανία εξακολουθούν – προς το παρόν – να μην αποφασίζουν την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, παρά αναβάλλουν συνεχώς την επανεκκίνησή του λόγω του κορωνοϊού. Τώρα φαίνεται ότι εκπονείται σιγά-σιγά και ένα πλάνο επιστροφής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Mundo Deportivo”, η ACB εξετάζει το σενάριο να μαζέψει όλες τις ομάδες στα Κανάρια Νησιά (που εχουν πληγεί ελάχιστα από τον κορωνοϊο) και να ολοκληρώσει εκεί την σεζόν.

Προς το παρόν δεν έχουν αποφασιστεί οι λεπτομέρειες, ωστόσο μία σκέψη είναι να εκπονηθεί ένα πλάνο όπου θα ξεκινήσουν κατευθείαν τα πλέι οφ με την συμμετοχή των 16 πρώτων ομάδων της κατάταξης, με τις Φουενλαμπράδα και Εστουδιάντες που βρίσκονταν στις 2 τελευταίες θέσεις την στιγμή της διακοπής (17η και 18η αντίστοιχα) να παίρνουν ένα ποσοστό των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και παράλληλα την εγγύηση ότι δεν θα υποβιβαστούν.

Το πλάνο θέλει τις ομάδες να δίνουν τρεις αγώνες την εβδομάδα. Τα δε υποψήφια γήπεδα για να διεξαχθούν οι αγώνες είναι αυτά της Τενερίφης και της Γκραν Κανάρια, καθώς και ένα ακόμα κλειστό γήπεδο που βρίσκεται στα νησιά.

Όπως γίνεται σαφές, το συγκεκριμένο πλάνο έχει προς το παρόν αρκετά ερωτήματα, με πιο σημαντικό να είναι το πώς οι παίκτες θα δίνουν 3 αγώνες την εβδομάδα έπειτα από αποχή 2 μηνών. Δεν παύει ωστόσο να υπάρχει τουλάχιστον ένα αρχικό πλάνο, πάνω στο οποίο θα γίνουν διορθώσεις.

To Top