ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ισπανική υποχώρηση για την Εθνική

Με εικόνα ανάλογη με αυτή που έφθανε στους τηλεοπτικούς δέκτες στην Ελλάδα, κάκιστη δηλαδή, η Εθνική επιστρέφει με άδεια χέρια από την Ισπανία μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μπαράζ.

Το πρώτο ημίχρονο πρόκρισης στην τελική φάση του ευρωπαικού πρωταθλήματος ανήκε αποκλειστικά στους Ίβηρες που έκαναν πάρτι με φιλοξενούμενους τους Έλληνες διεθνείς παίκτες. Η Ισπανία νίκησε 3-0 σετ (25-16, 25-21, 25-17), έχει το πλεονέκτημα πρόκρισης, με την ομάδα του Δρίκου να ψάχνει πλέον στην Κοζάνη το ερχόμενο Σάββατο νίκη με 3-0 ή 3-1 και κατάκτηση του golden set (15 πόντοι) για να βρεθεί εκείνη τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στα γήπεδα της Πολωνίας.

Από την Εθνική που έπαιξε στο πρώτο μπαράζ στην Ισπανία δεν πήγε τίποτα καλά. Ο Τζούριτς ήταν μπλοκαρισμένος, η υποδοχή είχε σκαμπανεβάσματα με πολλά λάθη, το μπλοκ και η άμυνα δεν λειτουργούσαν, με αποτέλεσμα η παρέα του Βιγένα να κάνει το παιχνίδι της μπροστά στο κοινό της. Οι Ισπανοί είχαν εκπληκτικό ποσοστό στην επίθεση (83% στο πρώτο σετ, έπεσε στο 79% στο δεύτερο και έκλεισε με 75%) με τον διαγώνιο της, Βιγένα να μην κόβεται. Είχε σε 3 σετ 19 πόντους με 80% αποτελεσματικότητα, την ίδια ώρα που ο Τζούριτς είχε 11 με 42%.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν προηγηθήκαμε ποτέ και οι Ισπανοί, όταν η Εθνική πλησίαζε, πάταγαν γκάζι και έπαιρναν συνεχόμενους πόντους είτε από την επίθεση τους που πέταγε “φλόγες”, είτε από δικά μας λάθη. Η Εθνική στο πιο κρίσιμο ματς της – μέχρι το επόμενο – ήταν λίγη παντού. Και σε απόδοση, και σε διάβασμα αντιπάλου και σε ψυχολογία.

Πηγή: novasports.gr

To Top