ΜΠΑΣΚΕΤ

Ιστορικά ρεκόρ και πρωτιές του Νετζήπογλου, ξεπέρασε Λιαδέλη και Βεζένκοφ!

Το χθεσινό ματς κόντρα στον Ιωνικό ο Όμηρος Νετζήπογλου θα το θυμάται για πολύ καιρό, καθώς με τους 22 πόντους που σημείωσε κατάφερε να πετύχει μια σειρά από ρεκόρ και πρωτιές με τη φανέλα του Άρη.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΕΣΑΚΕ στο αφιέρωμά του: «Ο Όμηρος Νετζήπογλου «έλαμψε» στη νίκη του Άρη επί του Ιωνικού Hellenic Coin φτάνοντας, μεταξύ άλλων, σε μία επίδοση που έχει και ιστορική χροιά. Σε ηλικία 18 ετών και 136 ημερών σημείωσε 22 πόντους που είναι η μεγαλύτερη από παίκτη, τουλάχιστον του Άρη, λίγους μήνες μετά την ενηλικίωση του!

Με τους 22 πόντους που σημείωσε, ο νεαρός γκαρντ ισοφάρισε την κορυφαία φετινή επίδοση του Άρη αφού την ίδια είχε ο Κουίντον ΝτεΚόζι στο εντός έδρας ματς με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Το σημαντικότερο ωστόσο είναι ότι δεν υπήρξε στο παρελθόν ανάλογη επίδοση από παίκτη του Άρη λίγο μετά τη συμπλήρωση των 18 χρόνων του. Ο Σάσα Βεζένκοφ είχε 23 πόντους στις 18 Νοεμβρίου 2013 και στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πάτρας, όντας 18 ετών και 92 ημερών, μεγαλύτερος δηλαδή του Νετζήπογλου.

Για να γίνει ακόμη πιο σαφές το μέγεθος της σημερινής επίδοσης του Νετζήπογλου, έχει αξία να προστεθεί ότι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Άρη στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, ο Παναγιώτης Λιαδέλης, είχε κορυφαία επίδοση στη ρούκι σεζόν του -όντας μάλιστα 20 χρόνων- του 21 πόντους του εκτός έδρας ματς με τον Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας».

To Top