Ιστορικές στιγμές στο μπάσκετ σε ανοιχτό γήπεδο του Βελιγραδίου (video)

Τρομερές στιγμές στο Βελιγράδι στην φιλική αναμέτρηση της Παρτιζάν με την Φουενλαμπράδα που διεξήχθη παρουσία 7.000 οπαδών σε ανοιχτό γήπεδο!

Το υπόβαθρο της φιλικής αναμέτρησης, έχει ξεχωριστή σημασία για τους Σέρβους, κάτι που φάνηκε και από την αποθεωτική υποδοχή της Φουενλαμπράδα από τους οπαδούς της Παρτιζάν που φώναξαν ρυθμικά το όνομα της ισπανικής ομάδας.

Όλα ξεκίνησαν πριν από 31 χρόνια, σε μια μαύρη στιγμή για τον σερβικό λαό, αφού εξαιτίας του εμφυλίου πολέμου η Παρτιζάν του πρωτοεμφανιζόμενου -τότε- Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που αγωνίζονταν στο Κύπελλο Πρωταθλητριών δεν μπορούσε να δώσει τους αγώνες της στην Σερβία.

Η λύση δόθηκε από την Φουενλαμπράδα που παραχώρησε στους «ασπρόμαυρους» του Βελιγραδίου την έδρα της, σε μια σεζόν (1992), που ολοκληρώθηκε με την Παρτιζάν να πανηγυρίζει την κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, επικρατώντας στον τελικό της Μπανταλόνα.

Οι Σέρβοι δεν ξέχασαν ποτέ την ξεχωριστή κίνηση της Φουενλαμπράδα, με τις δύο ομάδες έκτοτε να διατηρούν άριστες σχέσεις, κάτι που φάνηκε και στην φιλική αναμέτρηση στο Βελιγράδι, που διεξήχθη στο Tašmajdan, ένα κολυμβητήριο το οποίο μετατράπηκε σε γήπεδο μπάσκετ για τις ανάγκες της αναμέτρησης!

To Top