Ιστορική εμφάνιση του Γιάννη, με 64 πόντους και ρεκόρ καριέρας, διέλυσε τους Πέισερς! (video)

Ασύλληπτα πράγματα από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που έβαλε 64 πόντους, έκανε ρεκόρ καριέρας, ρεκόρ οργανισμού και οδήγησε τους Μπακς στο 140-126 επί των Πέισερς. Παραλίγο σύρραξη, με Θανάση και Πόρτις να τα βάζουν με τον Νέσμιθ για αντιαθλητικό φάουλ στον Greek Freak.

Λίγες ημέρες μετά από τον ημιτελικό του In-Season Tournament στο Λας Βέγκας, Μπακς και Πέισερς συναντήθηκαν για τρίτη φορά φέτος. Αυτή τη φορά, όμως, νικήτρια ήταν η ομάδα του Μιλγουόκι που πήρε το ματς (140-126), με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να οργιάζει σε άμυνα κι επίθεση, να γράφει ρεκόρ καριέρας με 64 πόντους και μαζί και ρεκόρ οργανισμού (το είχε ο Μάικλ Ρεντ με 57 πόντους από τις 11 Νοεμβρίου του 2006). Τα διέλυσε όλα, σε ένα one-man-show που θα μείνει στην ιστορία του NBA.

Στο 17-7 ανέβηκαν τα Ελάφια (12-2 εντός και 5-5 εκτός έδρας), με τον Greek Freak να μοιάζει με εξωγήινο (64 πόντοι, 20/25 δίποντα, 24/32 βολές, 14 ριμπάουντ), την ώρα που ο Ντέιμιαν Λίλαρντ είχε τις στιγμές του, ο Κρις Μίντλετον γέμιζε τη στατιστική του και ο Μπόμπι Πόρτις έκανε θραύση ερχόμενος από τον πάγκο πριν αποβληθεί με δύο τεχνικές στην τέταρτη περίοδο. Σε ένα σημείο στο οποίο απειλήθηκε, αλλά αποφεύχθηκε σύρραξη μετά από αντιαθλητικό φάουλ του Άαρον Νίσμιθ στον Αντετοκούνμπο, για τον οποίο θέλησαν να βάλουν πλάτη τόσο ο Πόρτις, όσο και ο Θανάσης τον οποίο συγκράτησαν οι συμπαίκτες του στον πάγκο.

Στο 13-9 έπεσαν οι Πέισερς (7-5 εντός και 6-4 εκτός έδρας), που αυτή τη φορά προβλημάτισαν, αλλά δεν λύγισαν τους Μπακς. Ο Ταϊρίς Χαλιμπάρτον έκανε σπουδαία δεύτερη περίοδο, αλλά εξουδετερώθηκε στην τέταρτη, ο Μάιλς Τέρνερ ήταν πολύ αποτελεσματικός, από εκεί και πέρα όμως ο Ρικ Καρλάιλ πιθανότατα δεν θα κρατήσει πολλά από αυτή τη βραδιά, στην οποία δεν είχε στη διάθεσή του τον αναπληρωματικό πόιντ γκαρντ Άντριου Νέμχαρντ. Αν είχε λείψει και το unfair στο φινάλε, όταν assistant coach πήρε τη μπάλα του αγώνα, όλα θα είχαν κυλήσει κάπως πιο ομαλά.

Επόμενος αντίπαλος των Μπακς οι Πίστονς, τα ξημερώματα της Κυριακής (17/2, 01:00) στο Μιλγουόκι.

To Top