ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Ιστορική επίσκεψη στο Βελιγράδι, παρουσία Ομπράντοβιτς, των γιών του Ίβκοβιτς και του πρώην “κιτρινόμαυρου” Πέτροβιτς (photos)

Μια επίσκεψη ιστορικής σημασίας πραγματοποίησε στο Βελιγράδι αντιπροσωπεία της Χ.Α.Ν.Θ. προσκεκλημένη σε ένα διήμερο εκδηλώσεων που διοργάνωσε η ομάδα της Ραντνίσκι με κορυφαία στιγμή την υπογραφή μνημονίου Συνεργασίας και Αδελφοποίησης των σωματείων ΧΑΝΘ και Sportsko Drustvo Radnicki Beograd.

Σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο του αθλητισμού της Σερβίας παρέστησαν στο ειδικό gala που φιλοξενήθηκε σε πολιτιστικό κέντρο του Βελιγραδίου κατά την διάρκεια του οποίου έγινε η παρουσίαση της ΧΑΝΘ καθώς και η υπογραφή του σχετικού μνημονίου.

Αναλυτικότερα παραβρέθηκαν ο Υπουργός Αθλητισμού της Σερβίας, Zoran Gajic, μέλη της Σέρβικης κυβέρνησης, ο Βαγγέλης Χατζόπουλος εκπρόσωπος από την πρεσβεία της Ελλάδας, σύσσωμο το προεδρείο της Radnicki, η σύζυγος και οι γιοι του αείμνηστου Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο πρώην καλαθοσφαιριστής της ΧΑΝΘ (και του Άρη) Βλάντο Πέτροβιτς κ.α.

Η αποστολή της ΧΑΝΘ αποτελούνταν 46 αθλητές, 3 προπονητές της ΧΑΝΘ καθώς η επίσκεψη συνδυάστηκε με φιλικούς αγώνες μπάσκετ και βόλεϊ μικρών ηλικιών.

Αξιοσημείωτη ως προς την προσέγγιση της Ραντνίσκι με την ΧΑΝΘ, υπήρξε η συνδρομή και η προσφορά του Πάβλε Ίβκοβιτς (γιος του θρυλικού «Ντούντα») και μέλος της Σέρβικης ομάδας.

Η Ραντνίσκι ήταν η ομάδα από την οποία ξεκίνησε το μπάσκετ ως αθλητής ο Ντούσαν Ίβκοβιτς κι αυτή από την οποία επίσης ξεκίνησε την τεράστια προπονητική του καριέρα. Μάλιστα το νέο σύγχρονο αθλητικό κέντρο της Ραντνίσκι θα φέρει το όνομα του Ίβκοβιτς.

Στο περιθώριο της επίσκεψης στο Βελιγράδι στελέχη της ΧΑΝΘ παρακολούθησαν τον αγώνα της Ευρωλίγκα ανάμεσα σε Παρτιζάν και Άλμπα Βερολίνου ως προσκεκλημένοι του Πάβλε Ίβκοβιτς.

Μετά το τέλος του αγώνα συναντήθηκαν με τον κόουτς της Παρτιζάν Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος και ενημερώθηκε για τον σκοπό της επίσκεψης των εκπροσώπων της ΧΑΝΘ στο Βελιγράδι.

To Top