ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ιστορικό ραντεβού Λίβερπουλ-Γιουνάιτεντ – Όλο το πρόγραμμα του Γιουρόπα λιγκ

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν βρεθεί αντιμέτωπες συνολικά 194 φορές, όμως απόψε οι δύο πιο επιτυχημένες ομάδες στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου θα έχουν την πρώτη τους ευρωπαϊκή κόντρα, για τη φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πραγματοποιεί το κοντινό ταξίδι των 45 χιλιομέτρων προς το Λίβερπουλ για το ματς του «Άνφιλντ», με τον προπονητή της Λουί Φαν Χάαλ να στοχεύει στην πέμπτη του σερί νίκη επί των «ρεντς» ως προπονητής των «κόκκινων διαβόλων».

Απέναντί του θα βρεθεί ο Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος ποντάρει στην καλή φόρμα που δείχνει τελευταία η ομάδα του και στην ευρωπαϊκή «αύρα» του «Άνφιλντ», για το πρώτο βήμα πρόκρισης στα προημιτελικά.

Η σημερινή μονομαχία, είναι η πρώτη μεταξύ δύο αγγλικών ομάδων στο Γιουρόπα Λιγκ/Κύπελλο ΟΥΕΦΑ από την αναμέτρηση της Λίβερπουλ με την Τότεναμ τον Απρίλιο του 1973. Οι «ρεντς» μετρούν συνολικά 4 νίκες, 7 ισοπαλίες και 5 ήττες απέναντι σε αγγλικούς συλλόγους, ενώ η Γιουνάιτεντ έχει απολογισμό 5 νίκες, 1 ισοπαλία και μία ήττα κόντρα σε συμπατριώτες της, με αήττητο έξι αγώνων.

Συνολικά, Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ έχουν συναντηθεί 166 φορές σε επίπεδο πρωταθλήματος (67-55 νίκες υπέρ των «κόκκινων διαβόλων») και 18 φορές σε διοργανώσεις – εγχώριων – κυπέλλων (11-7 υπέρ των αποψινών φιλοξενούμενων).

Μπορεί το ματς του «Άνφιλντ» να μονοπωλεί το ενδιαφέρον, όμως το αποψινό πρόγραμμα περιλαμβάνει και άλλες επτά αμφίρροπες αναμετρήσεις, όπου ξεχωρίζει το ματς της Ντόρτμουντ με την Τότεναμ και ο ισπανικός «εμφύλιος» ανάμεσα σε Μπιλμπάο και Βαλένθια.

Αναλυτικά το αποψινό πρόγραμμα των πρώτων αγώνων της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ:

Σαχτάρ Ντόνετσκ – Άντερλεχτ (20:00)
Βασιλεία – Σεβίλλη (20:00)
Ντόρτμουντ – Τότεναμ (20:00)
Φενέρμπαχτσε – Μπράγκα (20:00)
Βιγιαρεάλ – Λεβερκούζεν (22:05)
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Βαλένθια (22:05)
Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γ. (22:05)
Σπάρτα Πρ. – Λάτσιο (22:05)

To Top