ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ιστορικό “χαστούκι”! Ο Άρης κράτησε με περηφάνια τα κιτρινόμαυρα χρώματά του απέναντι στoν ΠΑΟΚ!

Κάτι περισσότερο από εννέα δεκαετίες κρατάει η αντιπαράθεση του Άρη με τον ΠΑΟΚ. Η πρώτη τους συνάντηση μας γυρνάει 98 χρόνια πίσω, όταν ο Άρης με τον Κώστα Βικελίδη, τον Οπλοποιό, Αγγελάκη και Αγοραστό στη πρώτη γραμμή, αρνήθηκαν να φορέσει άλλη ομάδα της Θεσσαλονίκης την περήφανη κιτρινόμαυρη ενδυμασία.

Η τότε ΑΕΚΘ (ΑΕΚ Θεσσαλονίκης) που μετά από λίγους μήνες μετατράπηκε σε ΠΑΟΚ, ήθελε διακαώς να φοράει τα χρώματα που ο Μακεδόνας Άρης θέσπισε για πρώτη φορά στην Ελληνική επικράτεια. Σκέφτηκαν ωστόσο δίχως τον ξενοδόχο!

Οι τότε διοικούντες, σε συνεργασία πάντα με το έμψυχο δυναμικό του συλλόγου, αποφάσισαν να λύσουν την διαφορά του εντός του αγωνιστικού χώρου, με σκοπό την κυριαρχία των Βυζαντινών χρωμάτων στην φανέλα.

Το παιχνίδι διεξήχθη τον Αύγουστο του 1925, και νικητής ο μεγάλος Άρης. Το αβάντζο των δύο τερμάτων κράτησε ελάχιστα λεπτά, με το τελικό σκορ να γράφει 5-2 υπέρ του “θεού του πολέμου”.

Η κυριαρχία του Άρη συνεχίστηκε για πολλά χρόνια, με τον ΠΑΟΚ στη συνέχεια να επιλέγει τα ασπρόμαυρα…

Η Ελλάδα γνώριζε και προσκυνούσε την πρώτη ποδοσφαιρική δύναμη του Ελληνικού ποδοσφαίρου που ήταν ο Άρης, και η δημιουργία του ΠΟΚ ήταν ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου, που συμπληρώνει πλέον 108 χρόνια ζωής…

To Top