Ισόπαλο με… κερδισμένη την Αϊντχόφεν το μεγάλο ολλανδικό ντέρμπι στο Άμστερνταμ!

Έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από το εκτός έδρας μεγάλο ντέρμπι κόντρα στον Άγιαξ, παραμένοντας σε «απόσταση ασφαλείας» από τους διώκτες της η Αϊντχόφεν!

Ισορροπημένη από το ξεκίνημά της η αναμέτρηση, με τον Αίαντα (για τον οποίο έκανε το ντεμπούτο του ο Τζόρνταν Χέντερσον) να παίρνει το προβάδισμα στο 19ο λεπτό, όταν μετά από πάσα του Μπεργκφάιν, ο Μπέρχαουζ νίκησε την άμυνα των φιλοξενούμενων και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Ωστόσο, η Αϊντχόφεν δεν άργησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, με τον Ντε Γιονγκ να εκμεταλλεύεται ιδανικά τη σέντρα του Σαϊμπαρί, σκοράροντας με όμορφο πλασέ στην κίνηση, στο 34′!

Οι δύο ομάδες δημιούργησαν ευκαιρίες για να σκοράρουν και να πάρουν το τρίποντο της νίκης στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά το 1-1 παρέμεινε μέχρι τέλους. Έτσι, η Αϊντχόφεν παρέμεινε στην κορυφή της Eredivisie, έχοντας 13 βαθμούς περισσότερους από τη δεύτερη Φέγενορντ (έχει παιχνίδι λιγότερο, αφού θα αντιμετωπίσει την Κυριακή την Άλκμααρ του Παυλίδη), ενώ ο Άγιαξ έφτασε τους 35 βαθμούς, συνεχίζοντας τη μάχη για μπει στην πρώτη τετράδα.

Επιστροφή στις νίκες μετά από δύο διαδοχικές ανεπιτυχείς προσπάθειες για την 3η της βαθμολογίας, Τβέντε, η οποία επικράτησε με άνεση 3-0 της Βάαλβαϊκ χάρη στα γκολ των Βαν Φόλσκβίκελ (21′), Μποαντού (79′) και Ταχά (81′), ενώ Σιτάρντ και Χέρενφεϊν έμειναν στο ισόπαλο 3-3, με τον Δημήτρη Σιόβα να αγωνίζεται σε ολόκληρο το ματς για την Φορτούνα!

Αναλυτικά η 20ή αγωνιστική:

Σάββατο 3/2
Τβέντε-Βααλβάικ 3-0
(21’ Φαν Βόλκσβικελ, 79’ Μποαντού, 81΄Ταχά)
Φορτούνα Σιτάρντ-Χέρενφεϊν 3-3
(60’ πεν, 80’ Χαλίλοβιτς, 63’ Γκουθ – 19’ Σαχράουι, 24’, 72’ Μπρόουερς)
Άγιαξ-Αϊντχόφεν 1-1
(19’ Μπέρχαουζ – 34’ Ντε Γιονγκ)
Ναϊμάγκεν-Χέρακλες (22:00)

Κυριακή 4/2
Φίτεσε-Γκόου Αχέντ Ιγκλς (13:15)
Άλκμααρ-Φέγενορντ (15:30)
Ουτρέχτη-Φόλενταμ
Σπάρτα Ρότερνταμ-Τζβόλε (17:45)

To Top