Ισoπαλία στο «Άνφιλντ», κερδισμένη η Άρσεναλ!

Ισόπαλο 1-1 έληξε το μεγάλο ντέρμπι στο «Άνφιλντ», μεταξύ της Λίβερπουλ και της Μάντσεστερ Σίτι, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Premier League, με ουσιαστικά κερδισμένη την Άρσεναλ, η οποία είναι πρώτη, με διαφορά γκολ, στη βαθμολογία, σ’ ένα κρίσιμο σημείο της σεζόν.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα προηγήθηκε στο 23ο λεπτό με τον Στόουνς και σε ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο είχε τον έλεγχο του αγώνα και μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ. Στην επανάληψη, όμως οι «κόκκινοι» μπήκαν μεταμορφωμένοι, ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσαν την αντίπαλη εστία. Κατάφεραν μάλιστα στο 50′ να ισοφαρίσουν με τον ΜακΆλιστερ να ευστοχεί από το σημείο του πέναλτι.

Το γκολ αυτό ενίσχυσε την ψυχολογία των γηπεδούχων, οι οποίοι ανέβασαν ακόμη περισσότερο την απόδοση τους, αλλά είχαν μοιραίο παίκτη τον Λουίς Ντίας, ο οποίος έχασε δύο μοναδικές ευκαιρίες (57′ και 72′) για να βάλει μπροστά την ομάδα του. Μάλιστα, η Σίτι λίγο έλειψε να «κλέψει» το ματς στο τέλος, αλλά το σουτ του Ντοκού στο 89ο λεπτό βρήκε στο αριστερό δοκάρι του Κέλεχερ.

Έτσι, η Λίβερπουλ δεν μπόρεσε να φθάσει στην πέμπτη σερί νίκη της στο πρωτάθλημα και να κάνει ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Από την πλευρά τους, οι «πολίτες»είναι αήττητοι στα τελευταία 13 παιχνίδια τους στο πρωτάθλημα (10-3-0).

Στο μεταξύ, η Μπράιτον νίκησε δύσκολα στην έδρα της τη Νότιγχαμ με 1-0 και συνεχίζει την προσπάθεια της να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα ευρωπαϊκά κύπελλα και την επόμενη αγωνιστική σεζόν. Το ματς κρίθηκε με το αυτογκόλ του Ομπαμιντέλε στο 29ο λεπτό, με τους φιλοξενούμενους να παραμένουν κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού.

Την ίδια ώρα η Μπέρνλι έφθασε κοντά στη μεγάλη νίκη μέσα στο Λονδίνο, αλλά η Γουέστ Χαμ κατάφερε ν’ αποφύγει την ήττα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ντάνι Ινγκς. Η ομάδα του Βενσάν Κομπανί προηγήθηκε με τον Φοφανά νωρίς (11′) και στις καθυστερήσεις του Α’ μέρους έκανε το 2-0 με μια άτυχη στιγμή και το αυτογκόλ του Ντίνου Μαυροπάνου. Στην επανάληψη η ομάδα του Ντέιβιντ Μόιες ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο του ματς, μείωσε αρχικά με τον Πακετά (46′) και πήρε την ισοπαλία με τον Ινγκς στις καθυστερήσεις.

Νωρίτερα, η Τότεναμ πήρε τεράστια νίκη μέσα στο «Βίλα Παρκ» του Μπέρμιγχαμ επί της Αστον Βίλα με το εντυπωσιακό 4-0 και μείωσε τη διαφορά στους δύο βαθμούς από την ομάδα του Ουνάι Εμερι, έχοντας μάλιστα κι ένα ματς λιγότερο, διεκδικώντας από αυτήν την τέταρτη θέση της βαθμολογίας και μια θέση στο Champions League της επόμενης σεζόν. Η ομάδα του Λονδίνου αξιοποίησε τα αμυντικά λάθη των γηπεδούχων και προηγήθηκε μέσα σ’ ένα τρίλεπτο με τα γκολ των Μάντισον (50′) και Τζόνσον (52′). Στη συνέχεια η Βίλα έμεινε με δέκα παίκτες στο 65ο λεπτό, λόγω αποβολής του ΜακΓκιν, και η ομάδα του Αγγελου Ποστέκογλου πέτυχε άλλα δύο γκολ στις καθυστερήσεις, πρώτα με τον Σον (91′) και στο 95′ με τον Τίμο Βέρνερ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα, το υπόλοιπο πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής στην Premier League και η βαθμολογία έχουν ως εξής:

Μάντσεστερ Γ.-Έβερτον         2-0

(12' πεν. Φερνάντες, 36' πεν. Ράσφορντ)

Μπόρνμουθ-Σέφιλντ Γιουν.      2-2

(74' Ουαταρά, -27' Χάμερ, 64' Ρόμπινσον

Κρίσταλ Πάλας-Λούτον          1-1

(11' Ματετά-90'+ Γούντροου)

Γουλβς-Φούλαμ                 2-1

(53' Αϊτ-Νουρί, 67' Σεμέδο-67' αυτ. Κέρνι))

Άρσεναλ-Μπρέντφορντ           2-1

(19' Ράις, 86' Χάβερτς-45'+4 Γουίσα)

Άστον Βίλα-Τότεναμ            0-4

(50' Μάντισον, 52' Τζόνσον, 90'+ Σον, 90'+ Βέρνερ)

Μπράιτον-Νότιγχαμ Φόρεστ      1-0

(29' αυτ. Ομπαμιντέλε)

Γουέστ Χαμ-Μπέρνλι            2-2

(46' Πακετά, 90'+ Ινγκς-11' Φοφανά, 45' αυτ. Μαυροπάνος)

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι     1-1

(50' πεν. ΜακΑλιστερ-23' Στόουνς)

Τσέλσι-Νιούκαστλ            11/03

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 28 αγώνες)
Άρσεναλ           64
Λίβερπουλ         64
Μάντσεστερ Σίτι   63
Άστον Βίλα        55
Τότεναμ           53 -27αγ.
Μάντσεστερ Γ.     47
Γουέστ Χαμ        43
Μπράιτον          42
Γουλβς            41
Νιούκαστλ         40 -27αγ.
Τσέλσι            36 -26αγ.
Φούλαμ            35
Μπόρνμουθ         32
Κρίσταλ Πάλας     29
Μπρέντφορντ       26
Έβερτον           25
Νότιγχαμ Φόρεστ   24
Λούτον            21 -27αγ.
Μπέρνλι           14
Σέφιλντ Γιουν.    14

* Η Έβερτον έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση 6 βαθμών.

 

To Top