ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ιταλία: Οκτώ ζωντανοί 48 ώρες από τη χιονοστιβάδα

Άλλοι έξι άνθρωποι βρέθηκαν ζωντανοί και συνολικά οκτώ, στο ξενοδοχείο Rigopiano της κεντρικής Ιταλίας που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα και κατολίσθηση λόγω των σεισμών στο ορεινό Αμπρούτζο.

Ένα κοριτσάκι συμπεριλαμβάνεται στους έξι επιζώντες. Μια γυναίκα, σύμφωνα με την τηλεόραση της Rai, απεγκλωβίσθηκε και μεταφέρεται με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Πεσκάρα , ενώ στην συνέχεια, πρόκειται να διασωθούν και οι υπόλοιποι πέντε, το παιδί, τρεις άνδρες και δύο γυναίκες.

Κατάφεραν να παραμείνουν ζωντανοί διότι έμειναν στον χώρο κάτω από μια οροφή όπου υπήρχε αρκετό οξυγόνο για να αναπνέουν. Από την Τετάρτη αναζητούνται άλλα τρία παιδιά μεταξύ 25 – 29 ανθρώπων, που παγιδεύτηκαν σε τόνους χιονιού και ερειπίων.

Ελικόπτερα από την πόλη της Πεσκάρα, μετέφεραν ειδικό εξοπλισμό για την αντιμετώπιση περιστατικών υποθερμίας καθώς οι άνθρωποι αυτοί είναι εγκλωβισμένοι σχεδόν 48 ώρες μέσα στο χιόνι.

Οι διασώστες δήλωναν ότι πιστεύουν στο θαύμα, εκτιμώντας ότι τα περιθώρια επιβίωσης εξαντλούνται σε τρεις ημέρες, εάν υπάρχει αρκετό οξυγόνο, παρά το πολικό κρύο στο βουνό Γκραν Σάσσο και την σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή στο ξενοδοχειακό συγκρότημα.

 Πριν εντοπιστούν οι έξι, είχαν ανασυρθεί τέσσερις νεκροί αλλά και δύο επιζώντες.

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, το ξενοδοχείο Rigopiano είχε χτιστεί σε σημείο πολύ επικίνδυνο -ακριβώς κάτω από βουνοπλαγιά- και οι πρώτοι του ιδιοκτήτες καθώς και ο πρώην δήμαρχος της περιοχής είχαν κατηγορηθεί για αυθαίρετη δόμηση αν και στο τέλος της δίκης, είχαν όλοι τους αθωωθεί.

Συνολικά στο ξενοδοχείο Rigopiano, σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς, βρίσκονταν 35 άνθρωποι. Με τους οκτώ επιζώντες που εντοπίσθηκαν σήμερα το πρωί, αν όλα εξελιχθούν ομαλά, ο αριθμός των διασωθέντων αυξάνεται στους 10, ενώ 4 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί νεκροί. Οι υπόλοιποι 23 περιλαμβάνονται στον κατάλογο των αγνοουμένων.

To Top