ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ιταλία, Αυστρία, Ολλανδία και τώρα… Ελλάδα λόγω κορωνοϊού! Όλες οι προετοιμασίες του Άρη από το 2006… (photos)

Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του Άρη θα γίνει φέτος επί ελληνικού εδάφους, καθώς η αποστολή των “κιτρινόμαυρων” αναχωρεί σήμερα για τα… γνώριμα, 3-5 Πηγάδια της Νάουσας, όπου θα παραμείνει μέχρι τις 27 Αυγούστου. Λόγω κορωνοϊού και πανδημίας, απορρίφθηκε η επιλογή του εξωτερικού για φέτος.

Αποστολή στα 3-5 Πηγάδια: Nίκος Οικονόμου

Αναλυτικά όλες οι προετοιμασίες της ομάδας, από την σεζόν 2006/07…

Νόρτσια (Ιταλία), 2006/07

Στην Ιταλία πραγματοποιήθηκε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του Άρη με τον Γκιγιέρμο Όγιος να «χτίζει» μία ομάδα που εντυπωσίασε άπαντες με τις εμφανίσεις της. Μπορεί ο ίδιος να μην ολοκλήρωσε την σεζόν, αλλά ο Άρης εξασφάλισε ένα ευρωπαϊκό “εισιτήριο”, με τον Κίκε Ερνάντεθ, που τον αντικατέστησε στα μέσα της χρονιάς.

Kαμπρετόν (Γαλλία), 2007/08

Η Γαλλία ήταν η επιλογή του Χουάν Κάρλος Ολίβα για την διεξαγωγή του βασικού σταδίου της προετοιμασίας του Άρη. Αρχικά στο Καμπρετόν Μπορντό και εν συνεχεία το Άλμπερτβιλ κοντά στις Γαλλοελβετικές Άλπεις. Ο Ισπανός που… απολύθηκε την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος είχε στην διάθεση του για το βασικό στάδιο 22 ποδοσφαιριστές.

Ζέεφελντ (Αυστρία), 2008/09

Επιλογή Ντούσαν Μπάγεβιτς το Ζέεφελντ της Αυστρίας, όμως η προετοιμασία διεξήχθη εν τέλει υπό τις οδηγίες του Κίκε Ερνάντεθ στην δεύτερη θητεία του στον Άρη. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός επέλεξε το εξαιρετικό προπονητικό κέντρο στην Αυστρία, ωστόσο τον… πρόλαβε η φυγή του από τον Άρη λίγες μέρες πριν την έναρξη του βασικού σταδίου.

Bιρτζίνιο ντι Μαρέμπε (Ιταλία), 2009/10

Βόρεια της Ιταλίας στα σύνορα με την Αυστρία πραγματοποιήθηκε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του Άρη το καλοκαίρι του 2009.Ο Ιομάρ Μαζίνιο επέλεξε για την αποστολή 27 παίκτες μεταξύ των οποίων και οι Αμπρέου, Γκρατσιάν και Νασούτι.

Κίτσμπουελ (Αυστρία), 2010/11

Με 22 παίκτες ξεκίνησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του Άρη στο Κίτσμπουελ της Αυστρίας υπό τις οδηγίες του Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Το ρόστερ του Άρη δεν ήταν ολοκληρωμένο και γι αυτό ταξίδεψαν και νεαροί ποδοσφαιριστές των τμημάτων υποδομής, οι οποίοι ωστόσο υπέγραψαν συμβόλαια επαγγελματικά, καθώς έπεισαν τον Αργεντινό τεχνικό για την προαγωγή τους στη πρώτη ομάδα.

Ζέεφελντ (Αυστρία), 2011/12

Για δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια η προετοιμασία του Άρη διεξαγόταν στο εξαιρετικό Ζέεφελντ της Αυστρίας. Στις Αυστριακές Άλπεις ο Σάκης Τσιώλης με τους 28 ποδοσφαιριστές που είχε στη διάθεση του ξεκίνησε το «μοντάρισμα» του Άρη της νέας χρονιάς.

Πρέτο (Ιταλία), 2012/13

Στην Βόρεια Ιταλία και συγκεκριμένα στο Πρέτο πραγματοποιήθηκε το βασικό στάδιο έπειτα από εισήγηση του Μάκη Κατσαβάκη. Ο Έλληνας τεχνικός είχε στη διάθεση του 26 ποδοσφαιριστές σε μία εποχή όπου ξεκινούσαν τα προβλήματα για τον Άρη, καθώς στην αποστολή δεν υπήρχε ούτε ένας ξένος!

Πράβετς (Βουλγαρία), 2013/14

Η πρώτη φορά όπου το βασικό στάδιο της προετοιμασίας έγινε στο Πράβετς της Βουλγαρίας. Σε μία χρονιά που εξελίχθηκε σε… μαρτυρική για την ιστορία του συλλόγου ο Άρης του Γιάννη Χατζηνικολάου ταξίδεψε στη γειτονική χώρα με 28 ποδοσφαιριστές.

Οι τελευταίες προετοιμασίες…

Την πρώτη σεζόν του υποβιβασμού του Άρη, η αποστολή των «κιτρινόμαυρων» με τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη ως προπονητή τότε, το καλοκαίρι του 2014 βρέθηκε στο Πράβετς της Βουλγαρίας για δεύτερη σερί σεζόν.

Η προετοιμασία ξεκίνησε με γνώμονα την παρουσία της ομάδας στη Β΄Εθνική, ενώ στην πορεία του καλοκαιριού αποφασίστηκε η συμμετοχή στη Γ΄Εθνική, για προχωρήσει η διάλυση και εκκαθάριση της παλιάς ΠΑΕ. Την επόμενη σεζόν και πάλι με τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη στον πάγκο, αλλά και στη διοίκηση η ομάδα επέλεξε το εξωτερικό και συγκεκριμένα το Ζλάτιμπορ της Σερβίας. Η προετοιμασία διακόπηκε τις πρώτες μέρες, καθώς έγινε γνωστό πως η ομάδα παρέμενε στη Γ΄Εθνική.

Επί της ουσίας ολοκληρωμένη προετοιμασία για τη σεζόν 2015/16 δεν έγινε ποτέ, καθώς ο Θοδωρής Καρυπίδης που ανέλαβε τότε το ποδοσφαιρικό τμήμα, δεν είχε τον χρόνο, παρά μόνο να φτιάξει ένα ρόστερ ικανό για την άνοδο, όπως κι έγινε. Την σεζόν 2016/17, ο Άρης μετέβη στο Καρπενήσι, με προπονητή τον Νίκο Αναστόπουλο. Η σεζόν δεν εξελίχθηκε όπως θα περίμεναν όλοι, καθώς η ομάδα δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την επιστροφή στη φυσική της θέση.

3-5 Πηγάδια Νάουσας, 2017/18

Ότι έγινε, δηλαδή, την επομένη. Με τον Δημήτρη Σπανό στο τιμόνι της ομάδας, οι «κιτρινόμαυροι» προετοιμάστηκαν για την σεζόν 2017/18, στα Τρία-Πέντε Πηγάδια της Νάουσας. Με τον Έλληνα τεχνικό στον πάγκο του ο Άρης, εξασφάλισε την επιστροφή του στη φυσική του θέση.

Μπρέντα (Ολλανδία), 2018/19

Τέλη Ιουλίου, καλοκαίρι του 2018, ο Άρης του Πάκο Ερέρα ξεκίνησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στην Ολλανδία, κοντά στην πόλη της Μπρέντα. Εκεί έμεινε για ένα 10ήμερο, δίνοντας τέσσερα φιλικά ματς. Οι ιθύνοντες του Άρη έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι, γι αυτό και επέλεξαν και πέρσι τον ίδιο προορισμό, αλλά διαφορετική τοποθεσία.

Άρνεμ (Ολλανδία), 2019/20

Καλοκαίρι του 2019 και ο Άρης για δεύτερη σερί σεζόν φιλοξενήθηκε στην Ολλανδία, αλλά αυτή τη φορά, σε προπονητικό κέντρο κοντά στην πόλη του Άρνεμ. Εκεί, για περίπου δύο εβδομάδες, ο Σάββας Παντελίδης ετοίμασε τον Άρη για την επιστροφή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

 

To Top