Ιταλία – Αυστρία: Φαβορί οι Ιταλοί απέναντι στους πρωτάρηδες Αυστριακούς

Η Ιταλία έχοντας αφήσει αρκετά καλές εντυπώσεις στα ματς του ομίλου κοντράρεται με την Αυστρία η οποία πήρε για πρώτη φορά την πρόκριση στα νοκ-άουτ ματς.

Οι Ιταλοί κατάφεραν να τερματίσουν στην πρώτη θέση του ομίλου τους έχοντας νίκες και στα τρία τους παιχνίδια, με Τουρκία, Ελβετία και Ουαλία, και στο τελευταίο από αυτά με τον Μαντσίνι να δίνει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν είχαν στις δύο πρώτες αγωνιστικές.

Από την άλλη πλευρά η Αυστρία κατάφερε να τσεκάρει την πρόκριση με δύο νίκες στην πρώτη φάση και κυρίως με το 1-0 απέναντι στην Ουκρανία με το τέρμα του Μπαουμγκάρτνερ. Με την επιτυχία αυτή, ουσιαστικά επετεύχθη και ο στόχος που είχαν θέσει οι αυστριακοί πριν τη διοργάνωση. Ωστόσο ο προπονητής της, Φράνκο Φόντα ξεκαθάρισε ότι η ομάδα του θα διεκδικήσει όσες πιθανότητες έχει για πρόκριση, κι ας είναι λίγες αυτές.

«Ξέρουμε ότι έχουμε ένα μικρό ποσοστό όσον αφορά στις ελπίδες πρόκρισης, όμως μπορείς να καταφέρεις πολλά στη ζωή σου με ένα μικρό ποσοστό. Όταν είσαι στους 16, θέλεις να φτάσεις στα προημιτελικά. Είμαστε αποφασισμένοι να πάμε στο Μόναχο. Είναι μία ξεχωριστή στιγμή για μας, η Αυστρία παίζει για πρώτη φορά στη φάση των 16 ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και μάλιστα κόντρα στην Ιταλία στο Γουέμπλεϊ.

Είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι για μένα, για το επιτελείο μου, για τους παίκτες και την ομοσπονδία. Ανυπομονούμε να βγούμε στον αγωνιστικό χώρο και ελπίζουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα», ανέφερε ο Γερμανός τεχνικός.

Οι Ιταλοί δεν μπορούν να υπολογίζουν στους Κιελίνι και Φλορέντσι που είναι τραυματίες. Την ίδια στιγμή για τους Αυστριακούς τραυματίας είναι ο Λαζάρο , ενώ οι Χιντερέγκερ και Γκρίλιτς ξεπέρασαν τα μικροπροβλήματα τραυματισμών και το ιατρικό επιτελείο έδωσε το πράσινο φως για να αγωνιστούν.

Η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τον νικητή του ζευγαριού Βέλγιο – Πορτογαλία.


Οι πιθανές 11άδες:
Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): (4-3-3): Ντοναρούμα – Ντι Λορέντζο, Μπονούτσι, Ατσέρμπι, Σπινατσόλα – Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Βεράτι – Μπεράρντι, Ιμόμπιλε, Ινσίνιε

Αυστρία (Φράνκο Φόντα) (3-5-2): Μπάχμαν – Ντράγκοβιτς, Αλάμπα, Χιντερέγκερ – Λάινερ, Σάμπιτζερ, Σλάγκερ, Γκρίλιτς, Ούλμερ – Μπαουμγκάρτνερ, Αρναούτοβιτς

To Top