Ιταλία: Καθοριστική τηλεδιάσκεψη για την επανέναρξη την Τετάρτη

Ο Υπουργός Αθλητισμού της Ιταλίας, Βιντσέντσο Σπανταφόρα, κάλεσε καθοριστική τηλεδιάσκεψη για την Τετάρτη (22/4) με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, για την επανέναρξη των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων.

Καθοριστική τηλεδιάσκεψη για το άμεσο μέλλον του ποδοσφαίρου στην Ιταλία θα λάβει χώρα την Τετάρτη (22/4) στις 13.00 ώρα Ελλάδας, ύστερα από σχετικό κάλεσμα του Υπουργού Αθλητισμού της χώρας, Βιντσέντσο Σπανταφόρα.

Στην τηλεδιάσκεψη θα συμμετάσχουν η ιταλική ομοσπονδία, οι πρόεδροι της Serie A, Serie B, Lega Pro, αλλά και ο πρόεδρος της Ένωσης Παικτών, καθώς και οι αρμόδιοι γιατροί της ομοσπονδίας.

Η τελευταία έστειλε στα Υπουργεία Αθλητισμού και Υγείας το πρωτόκολλο για την επανέναρξη των προπονήσεων, η οποία προορίζεται για τις 4 Μαΐου, πάντα με ελέγχους για τον κορωνοϊό, καθώς και άλλες εξετάσεις για ποδοσφαιριστές που προσβλήθηκαν από τον ιό Covid-19 και τον ξεπέρασαν.

Η κεντρική ιδέα του πρωτοκόλλου είναι οι ομάδες να… μαντρωθούν για τρεις εβδομάδες στα προπονητικά κέντρα και να κάνουν εκεί την προετοιμασία τους για την επανέναρξη, ώστε να αποτραπούν τα όποια ρίσκα για πιθανή μετάδοση.

To Top