Ιταλία: Πάνω από 150 αγώνες αναβλήθηκαν λόγω του κορωνοϊού

Ο κοροναϊός “χτύπησε” και την Ιταλία όπου υπάρχουν δύο νεκροί και 50 νέα κρούσματα με αποτέλεσμα οι ομοσπονδίες της χώρας να αναβάλουν περισσότερους από 150 αγώνες σε επαγγελματικό και ερασιτεχνικό επίπεδο.

H γειτονική Ιταλία περνάει δύσκολες ώρες καθώς ο κοροναϊός έκανε την εμφάνιση του με τραγικό αποτέλεσμα δύο νεκρούς, 50 νέα κρούσματα (σ.σ. τα 39 στη Λομβαρδία) και 50 χιλιάδες ανθρώπους σε καραντίνα στη βόρεια Ιταλία.

Η έξαρση του ιού επηρέασε και την αθλητική δραστηριότητα στην Ιταλία και συγκεκριμένα στις περιοχές που έκανε την εμφάνιση του ο ιός με περισσότερους από 150 αγώνες σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ να αναβάλλονται.

Μεταξύ άλλων για τη Serie B αναβλήθηκε το Άσκολι – Κρεμονέζε που ήταν προγραμματισμένο για το μεσημέρι του Σαββάτου ενώ επίσης έχουν αναβληθεί 88 παιχνίδια ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων στην Λομβαρδία από τα 502 που ήταν προγραμματισμένα.

Επίσης αναβλήθηκαν οι αναμετρήσεις Πιατσέντσα – Σαμπενεντετέζε (Serie C) και Μάντοβα – Φάνφουλα (Serie D), αλλά και παιχνίδια της τέταρτης κατηγορίας σε επίπεδο Νέων, σαφώς για προληπτικούς λόγους.

Μάλιστα ο πρόεδρος της ιταλικής ολυμπιακής επιτροπής, Τζιοβάνι Μαλαγκό, ζήτησε να αναβληθούν όλες οι αθλητικές εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες στις περιοχές όπου εμφανίστηκαν τα κρούσματα του κοροναϊού κάτι που θέτει εν αμφίβολο τη διεξαγωγή των αγώνων Ίντερ – Σαμπντόρια και Αταλάντα – Σασουόλο, σε Μιλάνο και Μπέργκαμο.

To Top