Ιταλικό μπάσκετ: Λουκέτο χωρίς πρωταθλητή και χωρίς υποβιβασμούς

Με τηλεδιάσκεψη αποφασίστηκε πως δεν θα συνεχιστούν τα πρωταθλήματα της Α1 και Α2 κατηγορίας στην Ιταλία. 

Από τις 7 Απριλίου η Ιταλία είχε αποφασίσει να βάλει λουκέτο στο πρωτάθλημα. Σε αντίθεση με τη Σερβία, όπου από Δευτέρα ξεκινούν προπονήσεις και το Ισραήλ, όπου από την 1η Ιουνίου οι παίκτες μπαίνουν σε περίοδο προετοιμασίας, προκειμένου να ολοκληρωθεί η σεζόν μέχρι τις 31 Ιουλίου, στην πολύπαθη από τον κορωνοϊό Ιταλία η κατάσταση δεν επέτρεπε σκέψεις για επιστροφή στην μπασκετική κανονικότητα.

Η ιταλική Ομοσπονδία σε τηλεδιάσκεψη με τις ομάδες των δύο κατά τεκμήριο κορυφαίων κατηγοριών της χώρας, επιβεβαίωσε την αρχική απόφαση. Έτσι επισήμως η σεζόν τέλειωσε για όλους στη χώρα.

Η απόφαση ήταν να ην υπάρξει πρωταθλητής, σε καμία από τις δύο κατηγορίες, ενώ δεν υπάρχουν κι υποβιβασμοί, άρα δεν θα υπάρξει ομάδα που θα ανεβεί. Ο Τζάνι Πετρούτσι, πρόεδρος της ιταλικής Ομοσπονδίας, τόνισε ότι προέχει η υγεία των αθλητών και των προπονητών, πρόσθεσε ότι οι περισσότερες ομάδες δεν έχουν πλέον τους ξένους τους και είναι απίθανο να μπορέσουν να επιστρέψουν στην Ιταλία για να ξαναμπούν σε αγωνιστικό ρυθμό.

Βεβαίως, δεν είναι για όλους οριστικό το τέλος της σεζόν, καθώς από τη μια η Αρμάνι Μιλάνο (Ευρωλίγκα) κι από την άλλη οι Βίρτους Μπολόνια και Βενέτσια (Eurocup), παραμένουν σε εγρήγορση, καθώς οι δύο διοργανώσεις έχουν εκδηλώσει πρόθεση να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τη σεζόν, συνεπώς δεν μπορούν να ακολουθήσουν τον δρόμο των υπόλοιπων ιταλικών ομάδων.

To Top