Ιωαννίδης: «Έχει τεράστιο πρόβλημα ο Άρης, αλλά και ο ΠΑΟΚ έχει…»

Την ανάγκη να διαθέτουν οι ΠΑΕ πλάνο για την επιβίωσή τους επισήμανε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, αναφερόμενος στη δύσκολη κατάσταση που έχουν να αντιμετωπίσουν όλοι οι σύλλογοι λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση των ομάδων υπογράμμισε: «Δεν πρέπει να αποπροσανατολίζουμε τον κόσμο με ψέματα. Πρέπει να λέμε αλήθειες. Ο Άρης έχει τεράστιο πρόβλημα, αλλά και ο ΠΑΟΚ έχει πρόβλημα. Στη ζωή πρέπει να έχεις πλάνο, όταν έχεις πλάνο και κινείσαι πάνω σε αυτό, τότε τα χρήματα μπορεί να πιάσουν τόπο. Πρέπει να κινηθείς με πλάνο. Χρειάζεται ένα συμβούλιο όπως έχουν κι άλλα σωματεία, από το Πρωτοδικείο, να βρεθούν άνθρωποι που να μπορούν ανταποδοτικά να βοηθήσουν το σύλλογο. Όταν βλέπει ότι γίνεται καλή προσπάθεια, ο κόσμος θα ακολουθήσει. Υπάρχουν άνθρωποι, αρκεί να προσεγγιστούν σωστά».

Για το θέμα της ενδεχόμενης ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ τόνισε: «Ο ΟΠΑΠ ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών. Μια ΔΕΚΟ που είναι προβληματική εταιρία, είναι εις βάρος του Έλληνα φορολογούμενου. Αν δώσεις το μάνατζμεντ και κερδίσεις από αυτή την κίνηση, είναι το ιδανικό. Από εκεί και πέρα, θα δούμε στην πράξη, είναι και η τρόικα στη μέση. Θέλει προσοχή, ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε πρώτα τον κόσμο που αιμορραγεί. Ο ΟΠΑΠ δεν ανήκει σε εμάς, εμείς είμαστε στα αθλητικά. Τα χρήματα που έχεις πρέπει να λειτουργούν εκεί που πρέπει. Μπορείς να ξοδέψεις του κόσμου τα χρήματα και να μην κάνεις το παραμικρό. Ας δούμε πρώτα τα οικονομικά και τους προϋπολογισμούς. Να δούμε τις δυνατότητες που έχουμε και μετά θα δούμε».

Για το θέμα του Ηρακλή είπε: «Μίλησα με τους ανθρώπους του Ηρακλή, από τη στιγμή που έφυγαν από τη συνάντηση με τον Πιλάβιο και πιστεύουν ότι κάτι καλό θα γίνει. Αλλά ας μην πούμε περισσότερα, γιατί δεν πρέπει να ξεσηκώσουμε τον κόσμο. Είναι δίκαιο το αίτημά τους. Η Σούπερ Λιγκ έχει αποφασίσει να μείνουν δεκαέξι ομάδες, άρα η αύξηση δεν μπορεί να γίνει. Από πλευράς Πολιτείας δεν μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα. Για να πάει σε κατηγορία επαγγελματική θα πρέπει να κάνει ό,τι έκανε ο Βόλος και η Καβάλα. Η νέα μετοχική κατάσταση να περάσει από την ΕΕΑ και εφόσον είναι σωστή, μετά είναι θέμα της ΕΠΟ και της Σούπερ Λιγκ πού θα παίξει».

Τέλος, για το αν υπάρχει δυνατότητα υπαγωγής των ομάδων στο άρθρο 99 είπε: «Ξέρω ότι όποιος έχει μπει στο άρθρο 44, έχει δικαίωμα να μπει και στο άρθρο 99. Από εκεί και πέρα δε γνωρίζω περισσότερα, οι οικονομικοί μπορεί να γνωρίζουν περισσότερα. Δεν είναι μόνο ο Άρης που έχει πρόβλημα οικονομικό. Η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ έχουν. Ακόμη και ο Ηρακλής λόγω οικονομικού προβλήματος έφτασε εδώ. Θέλει προσοχή, να γίνουν λογικά βήματα. Η πρόληψη είναι το καλύτερο».

To Top