ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ιωαννίδης για Άρη: “Με το χρήμα μπορείς να λύσεις το πρόβλημα; Μόνο με δουλειά μπορείς”

Την άμεση στροφή στην ανάπτυξη των υποδομών και των ακαδημιών έθεσε ως πρωταρχικό στόχο ο Γιάννης Ιωαννίδης στον σύλλογο του Άρη για να μπορέσει να επιβιώσει και να προοδεύσει στο μέλλον, μακριά από τη δημιουργία χρεών και δύσκολων καταστάσεων.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού βρέθηκε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΕΚΑΣΘ και στην ομιλία του μίλησε (και) για τον Άρη! “Όταν η Μπαρτσελόνα και η Μάντσεστερ έχουν ακαδημίες και εμείς παίρνουμε κάθε χρόνο 10 παίκτες για να κάνουμε ομάδα, μιλάω για τη δική μου ομάδα. Γίνεται αυτό; Όχι. Έπαιξε κανένας; Όχι. Ο Παπανικολάου που δεν έπαιξε δευτερόλεπτο όταν ήταν ο Ιταλός (Αντρέα Ματσόν), πήγε στον Ολυμπιακό και παίζει κανονικά, σε ομάδα που πρωταγωνιστεί και μετά πήγε και στην Εθνική. Να βάλουμε στο μυαλό μας ότι θα πρέπει να βρούμε άλλους τρόπους από τη στιγμή που δεν διαθέτουμε το χρήμα”, είπε αρχικά και συνέχισε: “Ο Άρης έχει χρέη 6-7 εκατ. ευρώ στο μπάσκετ και πάνω από 20 εκατ. ευρώ στο ποδόσφαιρο. Με το χρήμα μπορείς να λύσεις το πρόβλημα; Με δουλειά μπορείς να λύσεις το πρόβλημα.

Πήραμε τον “Νικόλ” (σ.σ. Δημήτρη Νικολαΐδη για να δουλέψει όπως στον Ηρακλή, όπου ανέδειξε και έστειλε τέσσερις παίκτες στην Εθνική ομάδα και εμείς τον κάναμε βοηθό. Άρα έχουμε όρεξη να δουλέψουμε; Αυτός που είναι στα τμήματα υποδομής, πρέπει να είναι σούπερ προπονητής, γιατί από εκεί θα δημιουργήσουμε υποδομές και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ”.

Πρόσθεσε πως “ο κόσμος συνειδητοποιεί και καταλαβαίνει πολλά. Ο κόσμος του Άρη είναι δίπλα στην ομάδα παρότι έχει να διακριθεί 10 χρόνια. Ή ο ΠΑΟΚ και ο Ηρακλής δεν πέρασαν πέτρινα χρόνια; Ο κόσμος είναι κοντά. Αυτοί που έχουν τα ηνία της ομάδας, θα πρέπει να βάλουν τις βάσεις. Αυτή θα πρέπει να είναι η βάση και να έχει η ομάδα 2, 3, 4 ξένους να κάνουν την διαφορά. Αυτό κάνουν οι μεγάλες ομάδες. Η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την Αθήνα, άρα θα πρέπει να παίξει σε άλλο γήπεδο. Στο γήπεδο της δουλειάς, των υποδομών και των ακαδημιών. Μόνο έτσι θα δούμε ξανά μέρες δόξας”.

 

To Top