ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ιωαννίδης: “Κανείς δεν μας ειδοποίησε για τον κίνδυνο του άρθρου 44 και την αναβίωση του χρέους”

O πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης Λάκης Ιωαννίδης μίλησε για την τελευταία δόση του Άρθρου 44 που κλήθηκαν να πληρώσουν όλοι οι παράγοντες των «κιτρίνων» από το 1993 και μετά.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο “Μετρόπολις”:

«Είναι η τελευταία δόση του 44 που αν δεν πληρωθεί αναβιώνει όλο το παλιό χρέος του Άρη. Υπάρχει ένας νόμος του Ορφανού που λέει ότι όποιος έχει διοικήσει τον Άρη από το 1993 και μετά πρέπει να πληρώσει 72.000 από κοινού με τους υπόλοιπους.

Όταν εγκατέλειψα τα διοικητικά του Άρη δεν υπήρχε ούτε μία οφειλή. Αλλά υπάρχει αυτός ο νόμος. Δεν θέλουν όλοι να πληρώσουν. Από τον Άρη δεν πήρε κανείς μας ειδοποίηση ότι υφίσταται αυτή η υποχρέωση και ότι αφήσαν αυτή τη δόση απλήρωτη. Αυτό έγινε πριν από ενάμιση χρόνο και έπρεπε να το πληρώσει η ΠΑΕ.

Όχι μόνο δεν το πλήρωσε, αλλά δεν μας ενημέρωσε κιόλας.

Χθες ήπιαμε έναν καφέ εγώ, ο Γράντας, ο Τσαρούχας και ο Σκόντζος. Ο κ. Καραμπέρης είχε ένα προσωπικό πρόβλημα και δεν ήρθε. Είναι περίπου 25 παράγοντες σε αυτήν την υπόθεση. Περιλαμβάνονται όσοι διοίκησαν και είχαν υπογραφή ευθύνης. Ο Γράντας παρέδωσε το ’95 και μεσολάβησε πώληση της ΠΑΕ δεν γίνεται να έχει ευθύνη. Αν ήταν μεγαλύτερο το ποσό τι θα γινόταν; Έχει οριστεί δικάσιμος αρχές του Φλεβάρη. Αν δεν πληρωθούν αυτά τα λεφτά τότε αναβιώνει όλο το χρέος. Η ΠΑΕ είχε κάνει μια συμφωνία με το κράτος. Το χρέος ίσως να είναι 8, ίσως και 14 εκατομμύρια. Κάπου εκεί κυμαίνεται. Αυτή τη στιγμή υπεύθυνα στοιχεία δεν μπορούμε να πάρουμε».

To Top