Ιωαννίδης: “Μπράβο στη διοίκηση του Άρη, κορυφαίος ο Νίκος Γκάλης”

Για πολλά θέματα μίλησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης σε συνέντευξη του. Τόνισε μεταξύ άλλων πως αξίζουν συγχαρητήρια στη διοίκηση του Άρη για την εκδήλωση που ετοιμάζει για τον Νίκο Γκάλη, τον οποίο χαρακτήρισε  τον μεγαλύτερο Έλληνα καλαθοσφαιριστή όλων των εποχών.

Αναλυτικά είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Arena Sports 89.4” :

Για την εκδήλωση προς τιμήν του Νίκου Γκάλη: “Μπράβο στον πρόεδρο του Άρη, τον Λευτέρη τον Αρβανίτη, που αποφάσισε να κάνει αυτό το πράγμα για τον Γκάλη. Έπρεπε να γίνει εδώ και χρόνια. Εμείς θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε, θα πληρώσουμε όλους όσους έρθουν, για να έρθουν όλοι, να γίνει μια γιορτή, είναι κάτι που δείχνει πως δεν πρέπει να είμαστε μικροπρεπείς. Εγώ τιμώ και αγαπώ τον Γκάλη, είναι ένα καλό παιδί, είναι ένα κομμάτι απ’ τον εαυτό μου, ή εγώ είμαι απ’ αυτόν, δέκα χρόνια ήμασταν μαζί. Αυτά δε σβήνουν, και με τα άλλα τα παιδιά του Άρη, έτσι νιώθω”.

Για τη μοναδική του σύγκρουση με τον Νίκο Γκάλη: “Μια φορά συγκρουστήκαμε, αλλά κι αυτός είχε πει ότι με τη γυναίκα σου, με το παιδί σου, μπορεί να μαλώσεις. Τότε στη Βουλγαρία, τον χαίρομαι τώρα που είναι με την οικογένεια του, αφιερώνει πολύ χρόνο  στην κόρη του, υπάρχουν προτεραιότητες για τη ζωή. Ξεκαθάρισα απ’ την αρχή ότι ήταν ο μεγαλύτερος Έλληνας παίκτης όλων των εποχών. Όπως ήταν πολύ μεγάλος κι ο αείμνηστος ο Γιώργος ο Κολοκυθάς. Ήρθε σε μια δύσκολη περίοδο για το μπάσκετ και τα άλλαξε όλα. Κι όλη η πόλη ζούσε στο ρυθμό των Άρης-ΠΑΟΚ. Κάθε παιδί τότε έπαιζε με μια μπάλα μπάσκετ. Αυτό είναι το καλύτερο. Αυτά πρέπει να τα τιμούμε και να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση”.

Για την παρουσία του στους πάγκους: “Εγώ δε σταμάτησα την προπονητική, πάω και κάθομαι στους πάγκους στους αγώνες των βετεράνων, ακόμη πάω και παίζω. Πήγαμε στη Σπάρτη, πήγαμε στη Λάρισα, θα ξαναπάμε, έχουμε υποχρέωση να είμαστε κοντά στο άθλημα και στην κοινωνία. Πρέπει να κρατάμε τα ταλέντα στις πόλεις μας και να μην φεύγουν για τις μεγαλουπόλεις”.

To Top