Ιωαννίδης: «Να ισχύει μνημόνιο αν πουληθεί ο ΟΠΑΠ»

Στο φλέγον θέμα της συνέχισης της επιχορήγησης του ελληνικού αθλητισμού από τον ΟΠΑΠ, σε περίπτωση πώλησής του, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου παρουσίασης συμμετοχών του All Star Game του ΕΣΑΚΕ.

«Θα πρέπει να υπάρχει μνημόνιο συνεργασίας. Αν λείψει ο ΟΠΑΠ θα αποδυναμωθεί πάρα πολύ o ελληνικός αθλητισμός. Αν πουληθεί ο ΟΠΑΠ, όποιος αναλάβει θα ξέρει πως θα ισχύει το μνημόνιο. Αυτό πρέπει να γίνει γιατί θα περάσουμε δύσκολες στιγμές. Ο Έλληνας πολίτης περνά τραγικά. Οι εταιρείες είναι δύσκολο να δώσουν χορηγίες σε τέτοιες οικονομικές συνθήκες. Θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να βοηθηθεί ο αθλητισμός. Ο Ιωαννίδης σήμερα είναι… αύριο δεν θα είναι. Ο αθλητισμός θα μείνει.

Ο ΟΠΑΠ έχει αποδείξει το κοινωνικό του πρόσωπο. Δίνει παντού, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, στην παιδεία, στην υγεία. Τουλάχιστον για τον αθλητισμό, τα χρήματα που προσφέρει βγαίνουν από τον αθλητισμό. Να γίνει το μνημόνιο. Μίλησα με πολλούς υπουργούς Οικονομικών, νυν και πρώην, και όλοι αυτό λένε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Ιωαννίδης.

Παρών στο πάνελ ήταν και ο πρόεδρος της ΟΠΑΠ ΑΕ, Κωνσταντίνος Λουρόπουλος, ο οποίος πήρε αμέσως μετά το λόγο: «Αυτό το θέμα εκ μέρους της ΟΠΑΠ δεν έχει τύχει της σωστής διαχείρισης επικοινωνιακά. Ενώ η ΟΠΑΠ στηρίζει χιλιάδες δραστηριότητες, μια μερίδα του κόσμου ή του Τύπου παρουσιάζει κάτι άλλο. Εγώ είμαι καινούριος και λίγο… αθώος. Τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Ο ΟΠΑΠ είναι μία εταιρεία που ό,τι και να γίνει θα συνεχίσει να στηρίζει τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και ό,τι αφορά θέματα κοινωνικής ευαισθησίας. Θα επικαλεστώ τα μαθηματικά. Στην Ευρώπη υπάρχει ένας θεσμός που λέγεται “European Lottery”. Αποτελείται από 85 στοιχηματικές εταιρίες (κρατικές ή ιδιωτικές με κρατική άδεια). Κάθε χρόνο προσφέρουν συνολικά 22 δισεκατομμύρια ευρώ για κοινωνική προσφορά. Το προϊόν μίας εταιρίας, το στοίχημα δηλαδή, για να υπάρξει χρειάζεται αθλητικά γεγονότα. Για να υπάρξουν αθλητικά γεγονότα πρέπει κι εμείς να τα στηρίξουμε, ώστε απ΄αυτά να στηριχθεί το κουπόνι μας στο στοίχημα. Από τα 100 ευρώ που εισπράττουμε τα 68 τα δίνουμε πίσω στους παίκτες και τα 8,4 στους πράκτορες. Τα περισσότερα γυρίζουν δηλαδή πίσω στην κοινωνία».

To Top