ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ιωαννίδης: «Χάρηκα με τις δηλώσεις του Κλοπ, έτσι λειτούργησα και εγώ»

O Γιάννης Ιωαννίδης εξέφρασε τον θαυμασμό του για τα λεγόμενα του νέου προπονητή της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, βρίσκοντας στη νοοτροπία του Γερμανού τεχνικού κοινά στοιχεία με εκείνον.

Όπως είπε στο sport24.gr: «Διάβασα πρόσφατα κάτι δηλώσεις του Κλοπ που πήγε στη Λίβερπουλ, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε πως βλέπει πρόκληση το να αναλάβει μία ομάδα που έχει πολλά χρόνια να κατακτήσει Πρωτάθλημα, αλλά και πως αν περάσουν τρία-τέσσερα χρόνια και δεν πάρει το Πρωτάθλημα με την Λίβερπουλ θα φύγει. Χάρηκα με αυτά που είπε, γιατί έτσι πρέπει να λειτουργούν οι προπονητές. Να έχουν προκλήσεις. Κάπως έτσι το είδα και εγώ τότε. Πήγα στον Ολυμπιακό το 1991 και πήραμε το Πρωτάθλημα το 1993, ενώ είχε να πάρει η ομάδα 15 χρόνια το Πρωτάθλημα, όντας μόλις στη δεύτερη μου σεζόν στην ομάδα. Κάναμε την ομάδα πρώτη στην Ελλάδα και μία από τις κορυφαίες στην Ευρώπη.

Και σαν προπονητής, πέρα από τον Ολυμπιακό, το ίδιο έκανα τόσο με τον Άρη, όσο και με την ΑΕΚ. Ήταν σε χαμηλότερες θέσεις και οι δύο ομάδες πριν πάω και όταν τις ανέλαβα μαζί φτάσαμε ψηλά. Με τον Άρη κατακτήσαμε τίτλους, γράψαμε ιστορία και με την ΑΕΚ φτάσαμε στον τελικό του Πρωταθλητριών. Είναι ωραίο πράγμα για έναν προπονητή να παίρνει μία ομάδα που βρίσκεται σε χαμηλότερες θέσεις και με την καλή δουλειά του να καταφέρνει να την οδηγεί ψηλά. Η ΑΕΚ θυμάμαι πριν πάω είχε τερματίσει 10η και όταν πήγα στην πρώτη μου χρονιά φτάσαμε στους τελικούς και βγήκε δεύτερη. Κάτι παρόμοιο συνέβη και με τον Άρη όταν τον ανέλαβα ως προπονητής και ακολούθως έγινε η μεγάλη ομάδα του Άρη».

To Top