Κάθετα αντίθετος στην αύξηση των ξένων ο ΠΣΑΚ: «Είναι παράλογο!»

«Για το καλό του ελληνικού μπάσκετ, να παραμείνουν ως φήμες…». Αυτό αναφέρει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών εκφράζοντας την κάθετη αντίθεσή του στην αύξηση του αριθμού των ξένων παικτών στην Basket League σε επτά (με δικαίωμα συμμετοχής στους έξι).

Το θέμα θα τεθεί επί τάπητος σε έκτακτο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ που θα γίνει το μεσημέρι της Πέμπτης και πληροφορίες αναφέρουν πως το αποτέλεσμα θα είναι οριακό, αφού υπάρχουν υποστηρικτές αλλά και πολέμιοι.
Στην ανακοίνωση του ΠΣΑΚ παρουσιάζονται και οι αντιδράσεις των στελεχών του συνδικαλιστικού οργάνου των παικτών.

Αναλυτικά:

Ανδρέας Γλυνιαδάκης (πρόεδρος ΠΣΑΚ): «Ο ΠΣΑΚ συνεχίζει να είναι ενάντια σε ενδεχόμενη αύξηση των ξένων στα ρόστερ των ομάδων της Α1. Μια τέτοια κίνηση, όχι μόνο δεν θα φέρει τον κόσμο στα γήπεδα αλλά θα απομακρύνει και αυτόν που ήδη υπάρχει».
Λίνος Χρυσικόπουλος (α’ αντιπρόεδρος ΠΣΑΚ): «Εμείς κάνουμε προσπάθειες τόσα χρόνια να μειωθούν οι ξένοι στο πρωτάθλημα της Α1 και τώρα ακούμε για αύξηση. Είναι παράλογο».
Βαγγέλης Μάντζαρης (β’ αντιπρόεδρος ΠΣΑΚ): «Η ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ, δεν γίνεται με αύξηση των ξένων. Πως μπορεί να γίνει με τους Έλληνες καλαθοσφαιριστές αφανισμένους;».
Δημήτρης Βεργίνης (γενικός γραμματέας ΠΣΑΚ): «Τόσες ημέρες μιλάμε για το ισπανικό μοντέλο και να παραδειγματιστούμε. Το μόνο σιγουρο είναι, πως με αύξηση των ξένων, δεν γίνεται!».
Χάρης Γιαννόπουλος (ειδικός γραμματέας ΠΣΑΚ): «Μία ενδεχόμενη αύξηση των ξένων θα βλάψει το ελληνικό μπάσκετ. Πως θα δώσει κίνητρο στα νέα παιδιά να ασχοληθούν με το μπάσκετ;».
Φώτης Βασιλόπουλος (ταμίας ΠΣΑΚ): «Πρέπει να αφήσουν όλοι τα προσωπικά τους συμφέροντα και να κοιτάξουν μόνο το καλό του ελληνικού μπάσκετ. Όσοι επιθυμούν αύξηση των ξένων, το μόνο σιγουρο είναι, πως δεν θέλουν το καλό του ελληνικού μπάσκετ».
Άκης Καλλινικίδης (μέλος ΔΣ ΠΣΑΚ): «Νομίζω πως όλοι οι φορείς πρέπει να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν τι είναι το καλύτερο για το ελληνικό μπάσκετ. Να αντισταθούν σε οποιαδήποτε πίεση δέχονται από τις ομάδες».

To Top