Κάθε χρόνο τα ίδια, δεν υπάρχει σωτηρία

Η σεζόν για τον μπασκετικό Άρη ολοκληρώθηκε εδώ και μερικές μέρες, δίχως να υπάρχει κάποια ουσιαστική αλλαγή και διαφοροποίηση σκηνικού σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Οι «κιτρινόμαυροι» γι’ ακόμη μία σεζόν δεν διεκδίκησαν κανέναν τίτλο, ούτε πήραν εισιτήριο για την επόμενη Euroleague. Είναι βέβαια ευθύνη του Άρη; Προφανώς και όχι, από τη στιγμή που το ελληνικό και το ευρωπαϊκό μπάσκετ έχουν καταστραφεί.

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη τερμάτισε φέτος στην όγδοη θέση της βαθμολογίας, μετρώντας έντεκα νίκες και ισάριθμες ήττες. Στα προημιτελικά του πρωταθλήματος αντιμετώπισε δις τον Ολυμπιακό, μετρώντας ισάριθμες ήττες, από μία ομάδα βέβαια που διαθέτει πολλαπλάσιο μπάτζετ. Μοιραία η χρονιά ολοκληρώθηκε.

Ακόμη και το πρωτάθλημα βέβαια να έπαιρνε η ομάδα της Θεσσαλονίκης, σε ένα ουτοπικό αν μη τι άλλο σενάριο, ουσιαστική αλλαγή δεν θα υπήρχε. Τα εισιτήρια για την Euroleague δίνονται σε συγκεκριμένες ομάδες βάσει των κλειστών συμβολαίων που έχουν υπογραφεί, ο μεγαλοεπενδυτής αγνοείται και ο μόνος που στηρίζει το τμήμα είναι ο… κόσμος της ομάδας, ο οποίος φώναξε «παρών» στις περισσότερες φετινές αναμετρήσεις της ομάδας.

Από τη στιγμή που το μπάτζετ του συλλόγου παραμένει περιορισμένο, ο Άρης και τη νέα σεζόν δεν θα μπορέσει να «ονειρευτεί» κάτι καλύτερο. Μοιραία, στο στοίχημα Basket League Ελλάδος θα παραμείνει ένα από τα μεγάλα αουτσάιντερ για τους εγχώριους τίτλους, όπως αουτσάιντερ θα πλασάρεται ακόμη και για την τετράδα του νέου πρωταθλήματος.

Όσον αφορά στη συνέχεια του φετινού πρωταθλήματος; Ο Άρης μπορεί να μην συνεχίζει, όμως οι φίλοι του στοιχήματος θα πρέπει να γνωρίζουν πως μεγάλο φαβορί για τον τίτλο είναι ο Ολυμπιακός σε απόδοση 1.07, ενώ ως δεύτερο φαβορί έρχεται ο Παναθηναϊκός στο 8.00. Για τις αποδόσεις των υπόλοιπων ομάδων δεν χρειάζεται να αναφερθούμε, μιας και μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας να «σπάσει» το δίπολο των «αιωνίων».

To Top