ΜΠΑΣΚΕΤ

Κάιζερ: “Αυτοκράτορας στον Αυτοκράτορα του ελληνικού μπάσκετ!”

Ο Μάικαλ Κάιζερ ενημερώθηκε για την έννοια που έχει το επίθετό του και είναι ακόμα πιο χαρούμενος που θα παίξει στον Αυτοκράτορα του ελληνικού μπάσκετ.

Ο Αμερικανός σέντερ έκανε τις πρώτες δηλώσεις του ως παίκτης του Άρη και τόνισε στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ σε μια ομάδα με τόσο μεγάλη ιστορία και παράδοση. Ο Άρης έχει τους καλύτερους φιλάθλους στην Ευρώπη και πραγματικά περιμένω πως και πως να τους συναντήσω στο γήπεδο μας. Περιμένω επίσης με ανυπομονησία τη στιγμή που θα έρθω στην Ελλάδα για να αρχίσουμε όλοι μαζί να δουλεύουμε, ενόψει της νέας σεζόν. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μένα και θέλω να την εκμεταλλευτώ».

Kyser στα γερμανικά (Kaiser) σημαίνει Αυτοκράτορας, χαρακτηρισμός που συνοδεύει εδώ και δεκαετίες τον Άρη, από τα χρόνια της κυριαρχίας του. Ο απόφοιτος του Louisiana Tech το γνωρίζει και του αρέσει αυτή η σύμπτωση. «Το πληροφορήθηκα και για να είμαι ειλικρινής ήταν κάτι που μου άρεσε. Ένας… Αυτοκράτορας που θα παίζει στον Αυτοκράτορα του ελληνικού μπάσκετ».

Ο κορυφαίος μπλοκέρ του περυσινού ελληνικού πρωταθλήματος συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Βαγγέλη Αγγέλου, για τον οποίο έχει σχηματίσει εξαιρετική άποψη, καθώς και με τον Λάκι Τζόουνς, με τον οποίο θα είναι συμπαίκτες την επόμενη χρονιά. «Ο κόουτς μου δημιούργησε πολύ καλή εντύπωση και θέλω πολύ να συνεργαστώ μαζί του. Μου εξήγησε αρκετά πράγματα και μου αρέσει ο τρόπος που τα προσεγγίζει. Μίλησα και με τονΛάκι Τζόουνς, τον οποίο γνωρίζω από την περυσινή σεζόν. Είναι ένας πολύ ποιοτικός παίκτης και θέλουμε μαζί με το υπόλοιπο γκρουπ παικτών να γράψουμε ιστορία. Να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα δίνει ό,τι έχει σε κάθε αγώνα».

Για τον Kyser η έλευση του στον Άρη αποτελεί ένα τεράστιο βήμα, όμως ταυτόχρονα αυξάνει τις υποχρεώσεις για εκείνον. «Είναι μια μεγάλη πρόκληση, αλλά παράλληλα σε γεμίζει με μεγαλύτερες ευθύνες και μεγαλώνει την πίεση για να αποδείξεις ότι αξίζεις να παίζεις σε μια μεγάλη ομάδα. Αυτό που θα κάνω εγώ είναι να προσπαθήσω ακόμη περισσότερο για να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις».

Το ΝΒΑ δεν αποτελεί αυτοσκοπό για τον νέο παίκτη των «κίτρινων» παρότι γνωρίζει ότι υπάρχουν περιπτώσεις αθλητών, όπως ο Οκάρο Γουάιτ που μετά τη θητεία τους στονΆρη συμμετείχαν στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. «Ξέρω πως ο Οκάρο έπαιξε στον Άρη και στη συνέχεια αγωνίστηκε στους Μαϊάμι Χιτ. Για μένα πάντως δεν είναι κάτι που έχω συνέχεια στο μυαλό μου και με απασχολεί. Είμαι συγκεντρωμένος στο πως θα βοηθήσω τον Άρη να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια τη καινούργια σεζόν».

Τι θα πρέπει να περιμένουν οι φίλοι της ομάδας μας από τον Μάικαλ Κάιζερ; «Έναν παίκτη που θα κόβει σουτ, θα παλεύει στην άμυνα και θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να πετυχαίνει νίκες η ομάδα. Ακόμη κι αν πρέπει να γίνω ο ηγέτης της. Ο στόχος θα πρέπει να είναι κοινός για όλους: να κερδίσουμε τον σεβασμό των αντιπάλων».

Ο Άρης αρχίζει νωρίς τις επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις τη καινούργια αγωνιστική περίοδο κι όπως υπογράμμισε ο Αμερικανός σέντερ: «Θα πρέπει να γίνουμε γρήγορα ομάδα. Αυτό ωστόσο δεν θα πρέπει να μας αγχώσει. Να προχωρήσουμε βήμα-βήμα. Έχουμε έναν θαυμάσιο προπονητή, θα δουλέψουμε σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον και θα πρέπει να βγάλουμε τον καλύτερο μας εαυτό στο γήπεδο, τόσο στις προπονήσεις όσο και στα παιχνίδια».

To Top