ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Κάκαλης: “Άμεσα αποφάσεις για προπονητή, ερμαφρόδιτη η σημερινή κατάσταση, λάθος ο σχεδιασμός του καλοκαιριού”

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρώην γενικός αρχηγός των κιτρινόμαυρων Γρηγόρης Κάκαλης παρακολούθησε από κοντά χθες και τον αγώνα Άρης-Ολυμπιακός, μίλησε για τις αποφάσεις που πρέπει να παρθούν άμεσα αλλά και για τις επόμενες κρίσιμες αγωνιστικές.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Αναλυτικά τα όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Μια ακόμη δύσκολη εβδομάδα για τον Άρη, πως μπορεί να διαχειριστεί την δεύτερη συνεχόμενη ήττα;

Πρώτον η πρώτη μέρα μετά το παιχνίδι θέλει ηρεμία και αυτοσυγκέντρωση, δεν θέλει βιαστικές αποφάσεις. Ο κόσμος ό,τι και να πει, έχει δίκιο. Το θέμα είναι οι αποφάσεις του κυρίου Καρυπίδη. Το τί συζητιέται στο γήπεδο, στους δρόμους κτλ, είμαστε όλοι στεναχωρημένοι. Όχι από την εμφάνιση αλλά από τα αποτελέσματα. Όταν έχεις 5 βαθμούς σε 6 αγωνιστικές, τα πράγματα είναι δύσκολα.

Εσείς έχετε “διπλή” ιδιότητα, μιλήσατε για αποφάσεις, κάτι πρέπει να γίνει..

Είναι το αν πρέπει να παρθεί νέος προπονητής. Εγώ είμαι φίλος και με τον Τόλη Τερζή, το θέμα όμως δεν είναι η φιλία μας αλλά το καλό του Άρη. Να βρούμε έναν τρόπο στα επόμενα τρία παιχνίδια, με Ξάνθη, Παναιτωλικό και Πανιώνιο να πάρουμε οπωσδήποτε από 7 έως 9 πόντους. Αυτός είναι ο στόχος και πρέπει να επιτευχθεί. Πρέπει τουλάχιστον μέχρι αύριο να αποφασίσει ο κύριος Καρυπίδης αν θα αλλάξει προπονητή ή οχι.

Άρα λέτε ότι δεν μπορεί αυτή η μεταβατική φάση να είναι μόνιμη;

Ακριβώς. Ή θα ανακοινωθεί ότι ο Τερζής θα είναι μέχρι το τέλος της χρονιάς ή θα αλλαχτεί. Η φιλία και η γνωριμία δεν έχει σχέση με τον Άρη. Ο Άρης είναι ένα σωματείο και την απόφαση θα πάρει ο μεγαλομέτοχος, όχι εμείς. Εμείς απλώς συζητάμε και βλέπουμε αν χρειάζεται ή όχι. Αν δεν πάρουμε αυτούς τους 7 ή 9 βαθμούς θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα.

Δηλαδή;

Θα κινδυνεύουμε να μείνουμε εκτός εξάδας. Αν δηλαδή στους αγώνες με Ξάνθη, Παναιτωλικό και Πανιώνιο δεν πάρουμε ή τρεις νίκες ή δύο νίκες και μια ισοπαλία, αρχίζουν και σοβαρεύουν πολύ τα πράγματα.

Υπάρχει ο χρόνος να “ρεφάρει” και να καλύψει αυτό το χαμένο έδαφος;

Ναι. Τα τρία επόμενα ματς είναι καθοριστικά. Και την περσινή χρονιά περάσαμε μια μεγάλη”μπόρα”, πήγαμε στην Ξάνθη, γυρίσαμε και πήραμε την νίκη και από τότε ο Άρης έβαλε μπρος. Το θέμα όμως είναι πως η οριστική απόφαση του μεγαλομετόχου θα είναι για το αν θα πάρει προπονητή ή όχι η ομάδα.

Η δική σας γνώμη ποια είναι;

Εγώ μπορεί να προτείνω, αλλά εκείνος θα πάρει την απόφαση. Απλώς θα πω την γνώμη μου.

Θέλει μια “καθαρή” λύση ο Άρης με τον χρόνο να πιέζει..

Λέω “αύριο” γιατί έχουμε την διακοπή και αν έρθει καινούργιος προπονητής μέχρι την επόμενη Κυριακή θα περάσει τις γραμμές του, θα περάσει τα πιστεύω του. Όταν έρχεται ένας προπονητής ταρακουνιέται όλο το τμήμα, εξαρτάται βέβαια και από το ποιος θα έρθει. Αλλά στον Άρη αν έρθει, θα είναι μεγάλο όνομα. Δεν μπορεί να έρθει ο οποιοσδήποτε στον Άρη.

Το ιδανικό θα ήταν ένας ξένος αναγνωρίσιμος προπονητής;

Είναι και θέμα κόστους. Αν ξεπεραστεί αυτό ίσως φέρουν και κάποιο μεγάλο όνομα για να ηρεμήσει και ο κόσμος του Άρης. Γιατί και ο κόσμος περιμένει μια αλλαγή. Όλοι το καταλαβαίνουμε αυτό. Επικρατεί μια ερμαφρόδιτη κατάσταση που δεν βοηθάει τους παίκτες.

Οι παίκτες με εμφανίσεις σαν την χθεσινή, πιστεύετε ότι αδικούν και οι ίδιοι τους εαυτούς τους;

Ο προγραμματισμός δεν ήταν σωστός αλλά αν πάμε πίσω δεν κερδίζουμε τίποτα, το θέμα είναι τι κάνουμε τώρα. Να συζητάμε δηλαδή για τον τερματοφύλακα ή το αμυντικό χαφ, έγιναν αυτά από κάποιον άνθρωπο ο οποίος έφυγε. Καλώς ή κακώς έγινε. Τώρα οι “ενέσεις” που θα μπορούμε να κάνουμε στην ομάδα θα είναι τα Χριστούγεννα οπότε μέχρι τότε πορευόμαστε με τα παιδιά που έχουμε. Το ταρακούνημα γίνεται τότε, αν μπορέσουμε να πάρουμε κάποιους παίκτες να δυναμώσουμε εκεί που πονάμε ή με την αλλαγή προπονητή. Εκτιμώ πολύ τον Τόλη Τερζή, είναι καλός προπονητής αλλά έναν προπονητή τον κρίνουμε από τα αποτελέσματα, τα οποία τώρα δεν είναι με τον Τόλη. Πιστεύω όμως πως θα βρεθεί λύση.

Ο Τερζής είτε έτσι είτε αλλιώς θα μείνει στον Άρη..

Θα μείνει ναι, το θέμα είναι ο ρόλος που θα έχει και ο τρόπος που θα στηριχθεί από τους ανθρώπους της ομάδας.

Πιστεύετε ότι μπορεί να σωθεί η παρτίδα;

Ναι γιατί το υλικό μας είναι καλό. Έχουμε κάποιες αδυναμίες αλλά Οκτώβριο και Νοέμβριο θα πάμε με αυτά τα παιδιά. Πρέπει και αυτοί να κάνουν μια προσπάθεια. Βλέπω ότι αγωνιστικά έχουμε κάποια δεκάλεπτα “κενά”, αυτά πρέπει να διορθώσουμε. Τα οποία δεν ξέρω από που προέρχονται αλλά πρέπει οι παίκτες να έχουν σταθερή απόδοση και να είναι “μαχητές”. Δεχθήκαμε δύο γκολ με τον ίδιο τρόπο. Κάτι πρέπει να δοκιμαστεί, όταν κάτι δεν πάει καλά, πρέπει να το αλλάξεις.

Αισιοδοξείτε ότι θα κάνει το καλύτερο ο Θεόδωρος Καρυπίδης;

Πιστεύω ναι και θεωρώ ότι τα Χριστούγεννα η ομάδα θα είναι διαφορετική, αλλά έχουμε μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι τότε. Να μην φθάσουμε να λέμε ότι είναι αργά γι’αυτό είπα ότι είναι άκρως σημαντικά τα τρία επόμενα παιχνίδια. Αν πάρουμε βαθμούς έχουμε σοβαρές υποψιφιότητες. Γιατί ο στόχος μας τώρα είναι να μπούμε στην εξάδα και το Κύπελλο φυσικά όταν έρθει εκείνη η ώρα.

Τι έχετε να πείτε για την παρουσία του Άγγελου Χαριστέα;

Πανευρωπαϊκά ήταν πολύ χρήσιμος σαν παίκτης. Τώρα ξεκινάει στο νέο του πόστο, προσπαθεί να βοηθήσει. Έχει όλα τα στοιχεία, αυτός μπορεί να προτείνει προπονητή, αυτός μπορεί μαζί με τον Θεόδωρο Καρυπίδη να κάνουν τα πάντα.

Η Ξάνθη που είναι μια υπολογίσιμη αντίπαλος και πέρσι σε εκείνο το ματς έγινε η “στροφή” για τον Άρη..

Ναι. Πέρσι παιζόταν και η θέση του κύριου Παντελίδη. Είχα πάει στο γήπεδο, είδα μια ομάδα ψυχωμένη, πιστεύω θα είναι και τώρα. Αν η Ξάνθη δεν έχει χώρους, πιστεύω το διπλό είναι εφικτό για εμάς.

Για την διαιτησία ποια είναι η γνώμη σας;

Δεν έχω να σχολιάσω κάτι, τα είδαμε όλα χθες όπως και όλη η Ελλάδα. Αλλά δεν μπορούμε να πούμε πως έφταιξε η διαιτησία. Η διαιτησία πρέπει να μας βλέπει σαν Άρη, μέσα στους τέσσερεις ισχυρούς.

Αλλά δεν μας βλέπει;

Πρέπει και εμείς κάποια στιγμή να καταφέρουμε με το παιχνίδι μας να κερδίζουμε και τους διαιτητές.

To Top