ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Κάκαλης: Ο Άρης κλείδωσε την Ευρώπη, με φορ και τερματοφύλακα χτυπάει την πρώτη θέση

Ικανοποιημένος για την μέχρι σήμερα πορεία του Άρη εμφανίστηκε ο Γρηγόρης Κάκαλης. Ο πρώην γενικός αρχηγός της ΠΑΕ, αναφέρθηκε στην εκτός έδρας νίκη – ανατροπή επί του Παναθηναϊκού, στους στόχους των κίτρινων, στους Θόδωρο Καρυπίδη και Άκη Μάντζιο, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν χάνεται η έξοδος στην Ευρώπη και πως με την προσθήκη επιθετικού και τερματοφύλακα η ομάδα χτυπάει την πρώτη θέση.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 101.7:

Για το σχόλιο που είχε κάνει τον Οκτώβριο πως ο Άρης θα τερματίσει στην δεύτερη θέση:

Το είχα πει, αλλά το θέμα δεν είναι να δικαιωθώ εγώ. Το θέμα είναι πως αυτή η ομάδα είναι για πολύ μεγάλα πράγματα. Ωστόσο, για το βήμα παραπάνω χρειάζεται ένας σέντερ φορ που θα βάζει 12-13 γκολ και ένας τερματοφύλακας που θα δίνει στην ομάδα 6-7 βαθμούς, για να εξασφαλίζει ο Άρης την δεύτερη θέση. Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να περάσει τον Ολυμπιακό, με το υλικό που έχει και τα έσοδα από το Champions League. Ο Άρης από την άλλη έχει έναν Πρόεδρο που έχει κάνει πολύ καλές επιλογές παικτών με λίγα λεφτά.

Για τον Καρυπίδη:

Αν δούμε την μέχρι τώρα πορεία του στον Άρη, θα δούμε πως κάθε χρόνο κάνει καλύτερες ενέργειες από τον προηγούμενο. Είναι έξυπνος και ξέρει τι χρειάζεται η ομάδα, γιατί ξέρει ποδόσφαιρο. Ο Άρης είναι στελεχωμένος απόλυτα. Θεωρώ όμως ότι χρειάζονται οι δύο αγωνιστικές προσθήκες που προανέφερα. Και κάποια στιγμή είναι δεδομένο πως θα χτυπήσει την πρώτη θέση.

Για το αν «κλείδωσε» την Ευρώπη ο Άρης με την νίκη στην Λεωφόρο:

Λογικά έχει κλειδώσει την Ευρώπη ο Άρης. Θεωρώ αδύνατο αυτός ο Άρης να κάνει 4-5 ήττες και να μείνει εκτός. Η ομάδα είναι σε καλό δρόμο, είναι πολύ καλή και τα αποδυτήρια είναι άριστα. Ο Παναθηναϊκός πιστεύω θα μείνει εκτός Ευρώπης.

Για τα σχόλια «αφορισμού» του ημιχρόνου και της «αγιοποίησης» στο τέλος του ματς:

Η πρώτη σκέψη που έκανα, όταν διάβαζα σχόλια στο διαδίκτυο ήταν: «Ρε Μάνο βάλε 1-2 γκολ για να τους απαντήσω εγώ αυτούς». Το κάθε πέναλτι μπορεί να χαθεί. Δοκάρι και μέσα είναι όλα καλά, δοκάρι και έξω κηδεία. Δεν την καταλαβαίνω αυτήν την μουρμούρα. Ας τελειώσει η χρονιά και να κρίνουμε μετά όλους τους παίκτες. Δεν γίνεται να κάνουμε κριτική σε κάθε φάση. Αν χρειαστεί, στο τέλος της χρονιάς υπάρχει το τεχνικό τιμ για να αποφασίσει ποιος θα κάτσει και ποιος θα φύγει. Ο Μάνος συγκεκριμένα είναι αγωνιστής. Θεωρώ πως πρέπει να μείνει στον Άρη κι ας είναι ο δεύτερος φορ.

Για τον Μήτρογλου:

Μακάρι ο Μήτρογλου να επιστρέψει στην παλιά του εικόνα, να γίνει ο «παλιός» Μήτρογλου. Είναι δύσκολο όμως στα 33 με ένα χρόνο αποχής να βρει τα πατήματά του. Μακάρι να επιστρέψει, γιατί το γκολ το έχει μέσα του. Η τωρινή του εικόνα όμως δεν δείχνει ότι είναι ο φορ που θέλει ο Άρης που θα βάλει πάνω από 12 γκολ. Αν επιστρέψει στην φυσική κατάσταση που πρέπει και τον βοηθήσει η προετοιμασία, είναι καλοδεχούμενος.

Για τον Μάνο που ξέσπασε σε κλάματα στο τέλος του ματς:

Ο Μάνος ήταν πολύ στρεσαρισμένος από την απώλεια του πέναλτι. Ήρθε όμως η στιγμή κι έβαλε το γκολ. Η ομάδα δούλεψε πολύ καλά και η παρουσία του Μάνου συνολικά ήταν καθοριστική. Οι τοποθετήσεις του ήταν πολύ καλές στο ματς. Ο Μάνος είναι δουλευταράς και έχει εξέλιξη.

Για τον Ματέο Γκαρσία και τον Ματίγια:

Αρχίζουν τα προβλήματα για τον Μάντζιο τώρα με τέτοιες εμφανίσεις, για το ποιος θα μείνει εκτός εντεκάδας. Αυτά όμως είναι καλά προβλήματα.

Για τον Μάντζιο επιτρέψτε μου να πω, πως έχει αδικηθεί. Δεν τους θέλουμε τους Έλληνες προπονητές. Αν ήταν ξένος, θα τον είχαμε «αγιοποιήσει». Ο Μάντζιος κάνει φοβερά πράγματα. Ο κόσμος σε στραβοπατήματα αποδοκιμάζει εύκολα. Η ομάδα έχει υπογραφή του Μάντζιου. Έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στην διαχείριση των παικτών. Το να αντιλαμβάνεται ένας ποδοσφαιριστής γιατί κάθεται στον πάγκο, όταν ένας συμπαίκτης του είναι καλύτερος από εκείνον, την δεδομένη χρονική στιγμή.

Για την εικόνα του Άρη στα ντέρμπι στο Χαριλάου:

Όσον αφορά με την ΑΕΚ, θεωρώ ότι έπαιξε ρόλο και η διαιτησία. Ωστόσο, αγωνιστικά ο Άρης είναι ομάδα που της αρέσει να δημιουργεί. Έλειπε ο Γκάμα από το παιχνίδι. Ο Άρης δεν είχε δημιουργία. Κακή ήταν η εικόνα και στο πρώτο ημίχρονο με τον Αστέρα.

Ο Άρης όμως, όπως και κάθε ομάδα, δικαιούται να έχει 5 άσχημα παιχνίδια σε μία σεζόν. Εκ των πραγμάτων σε κάποια ματς μέσα στην χρονιά, θα βρεθούνε παίκτες σε οποιαδήποτε ομάδα, που δεν θα αποδώσουν.

Για τη σημασία της εξόδου στην Ευρώπη για τον Άρη και το DNA του πρωταθλητισμού:

Όταν λες στην αρχή της χρονιάς ότι πάω για πρωτάθλημα, θα βγεις σίγουρα Ευρώπη. Δεν μπορείς να λες πάω για 4ος – 5ος, εκεί έχασες το «παιχνίδι». Ο Άρης πρέπει να έχει επαφή με την κορυφή. Φορ και τερματοφύλακας θα βοηθήσουν πολύ. Οι άνθρωποι της ομάδας, γνωρίζουν τι χρειάζεται.

Κλείνοντας δήλωσε:

Κάποια στιγμή πρέπει να κάνουμε ένα μεγάλο δώρο στον Πρόεδρο. Έχω στο μυαλό μου κάτι, αλλά δεν θέλω να το δημοσιοποιήσω ακόμη. Έχει κάτι που τον ξεχωρίζει. Έχει καλοσύνη μέσα του και ξεχνάει. Δεν κρατάει κακίες. Δεν σε περιμένει στην «γωνία».

To Top