ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Κάκογλου: “Γρήγορος ποιοτικός και… σκόρερ ο Ντουάρτε! Μοναδική η σχολή του Άγιαξ”

Ο Φόρης Κάκογλου, πρώην μέλος του τεχνικού τιμ του Άρη βρέθηκε το 2014 στην μεγάλη του Άγιαξ σχολή, την χρονιά που η μεγάλη ομάδα της Ολλανδίας είχε αποκτήσει με μεταγραφή τον Λερίν Ντουάρτε.

Ο έμπειρος τεχνικόw (διακρίνεται στην φωτογραφία με τον τότε προπονητή του Άγιαξ Φρανκ Ντε Μπουρ) μίλησε σχετικά στο Yellow Radio 92.8:

-Για την περίοδο που επισκέφτηκε τον Άγιαξ:

Την χρονιά που ήμουν τεχνικός υπεύθυνος είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω όλες τις ομάδες του Άγιαξ. Όταν μιλάμε για τον Άγιαξ το μυαλό μας πάει σε εγκαταστάσεις και μεγάλα γήπεδα. Είχα πάει τον Απρίλιο του 2014.

-Για τον Ντουάρτε: 

Ήταν η πρώτη του σεζόν στον Άγιαξ. Είναι γρήγορος, έχει ποιότητα και πετυχαίνει τέρματα. Θα βοηθήσει τον Άρη αγωνιστικά και θα φέρει τον υγιή ανταγωνισμό που θα πάει μπροστά την ομάδα. Είναι ποδοσφαιριστής που διανύει αρκετά χιλιόμετρα. Τελειώνεις τις φάσεις με πάσες και σουτ. Θα ανεβάσει πολύ το επίπεδο του Άρη. Στην διοίκηση στον τεχνικό διευθυντή και στην ομάδα πιστώνεται το επίπεδο στο οποίο έχει φτάσει η ομάδα.

-Για την ολλανδική σχολή και τον τρόπου που παίζουν ποδόσφαιρο:

Είναι η ολλανδική σχολή, τον σχηματισμό αυτό τον ακολουθούν τα τελευταία χρόνια στον Άγιαξ. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που γνωρίζει το σύστημα και θα βοηθήσει τον σύλλογο και στην Ευρώπη, που τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, αλλά και στην Ελλάδα.

-Για τον Άγιαξ:

Ο Φρανκ Ντε Μπουρ ήταν ο προπονητής της ομάδας εκείνη την περίοδο. Είχαν 13 γήπεδα με διάφορες προδιαγραφές. Είχε γήπεδο με κερκίδα  10.000 θέσεων. Για να μπορέσεις να δουλέψεις και να δημιουργήσεις τις υποδομές πρέπει να δουλέψεις και θέλει χρόνο. Είχαν γήπεδα τελευταίας γενιάς με πλαστικό τάπητα. Είναι μοναδική σχολή…

-Για το αν είχε αναγνωρισιμότητα τότε ο Άρης:

Ο Άρης είχε αναγνωρισιμότητα και μην ξεχνάμε και το ματς με την Ατλέντικο. Γνώριζαν τον Άρη και από την εποχή του Γκάλη, λόγω μπάσκετ.

-Για τον Άρη του σήμερα:

Ο Άρης θεωρώ ότι θακάνει και άλλα βήματα προόδου. Είναι στον σωστό δρόμο. Έχει χρόνο να προγραμματίσει και να φτάσει ψηλά. Ήταν αρκετά πετυχημένη και η προηγούμεη χρονιά. Μακάρι να πάει ακόμη καλύτερα φέτος.

-Για το που βρίσκεται ο ίδιος επαγγελματικά:

Την προηγούμενη σεζόν ήμουν στην Κ19 του Απόλλωνα Πόντου.

To Top