Κάλεσε Σηφάκη, Φυτανίδη ο Σάντος στην Εθνική

Ευκαιρία για δοκιμές και χρήσιμα συμπεράσματα χαρακτήρισε το φιλικό με την Ελβετία, ο Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε πως καλεί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, τους ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστικό ρυθμό και τόνισε πως δεν σκοπεύει να αλλάξει αυτή τη φιλοσοφία.

Από εκεί και πέρα, ο Σάντος ανακοίνωσε τις κλήσεις του για το φιλικό με τους Ελβετούς, όπου συμπεριέλαβε τους Γιώργο Καραγκούνη και Μιχάλη Σηφάκη. Παράλληλα, για πρώτη φορά στην Εθνική Ελλάδος κλήθηκαν οι Σωκράτης Φυτανίδης και Κώστας Μανωλάς.

Αναλυτικά, οι παίκτες που κλήθηκαν από τον Σάντος: Καρνέζης, Σηφάκης, Τοροσίδης, Βύντρα, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Φυντανίδης, Σπυρόπουλος, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Μανιάτης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Κονέ, Ταχτσίδης, Μαυρίας, Φορτούνης, Μήτρογλου, Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης.

Αρχικά, ο Σάντος τόνισε στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για τους Έλληνας παίκτες που ξενιτεύονται στο εξωτερικό: «Είναι φυσιολογικό σημάδι. Σε πάρα πολλά πρωταθλήματα που δεν υπάρχουν οικονομικές δυνατότητες από τις ομάδες να κρατούν τους καλούς ποδοσφαιριστές, είναι λογικό η αφρόκρεμα να πηγαίνει σε ομάδες του εξωτερικού. Οι παίκτες πηγαίνουν σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών, όμως προτιμούν τις συνθήκες από αυτές που υπάρχουν εδώ. Από την άλλη πλευρά, το γεγονός αυτό ανοίγει πόρτες σε νέους ποδοσφαιριστές. Αν έμεναν οι καλοί ποδοσφαιριστές, θα σήμαινε πως η Ελλάδα έφυγε από την κρίση. Για μένα είναι το ίδιο, είτε παίζουν εδώ, είτε στο εξωτερικό».

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στους Βύντρα, Σπυρόπουλο και Χριστοδουλόπουλο: «Έχω μια αρχή που δεν την έχω παραβεί ποτέ. Πάντα παίρνω παίκτες που έχουν αγωνιστικό ρυθμό και όχι αγωνιστική απραξία όπως ο Λάζαρος και ο Νίνης. Είναι ένα κριτήριο που δεν έχει αλλάξει και δεν βλέπω το λόγο για να αλλάξει. Το έχω εφαρμόσει και με τους Κατσουράνη-Καραγκούνη».

Επίσης, μίλησε και για τον Σωκράτη Φυτανίδη: «Αξίζει την κλήση γιατί αυτά τα 2 χρόνια έχει καλή παρουσία στην ομάδα του. Από την στιγμή που δεν έχουμε τον Κυριάκο και τον Αβραάμ πρέπει να κοιτάμε τις εναλλακτικές και να δω σε ποιους να υπολογίζω ενόψει του κρίσιμου ματς με την Βοσνία. Θέλω να τον δω επί προσωπικού, να δω τον χαρακτήρα, πως φέρεται και φυσικά να τον δω στις προπονήσεις. Δεν κάλεσα τον Μαλεζά λόγω αγωνιστικής απραξίας, όμως πάντα τον υπολογίζουμε και πάντα μπορεί να κριθεί».

Ο Σάντος μίλησε και για τους Κυριάκο Παπαδόπουλο και Γιώργο Σαμαρά: «Στο φιλικό θα δοκιμάσουμε κάποια πράγματα ενόψει Βοσνίας και σε περίπτωση που κάποιοι παίκτες δεν είναι έτοιμοι θέλουμε να έχουμε ποδοσφαιριστές που να τους αντικαταστήσουν και να είναι έτοιμοι όπως οι Μανωλάς και Φυτανίδης».

Ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε και για την κλήση του Σηφάκη: «Είναι ένας παίκτης που δεν τον καλούσαμε όταν δεν έπαιζε. Από τότε που τελείωσε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έχει κληθεί μονάχα μια φορά. Πλέον όμως από τη στιγμή που έχει ξεκινήσει να αγωνίζεται και έπαιξε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τόσο καλά, δεν υπάρχει λόγος να μην τον καλέσω».

Για το αν σκέφτεται να αλλάξει το σύστημα, λόγω των απουσιών, δήλωσε: «Δεν θα γίνει, γιατί το 4-4-2 με ρόμβο απαιτεί πολλή δουλειά και χρόνια και δεν είναι κάτι που το κάνεις στο άψε σβήσε. Μιλάμε για μια αποστολή 3 ημερών, που η προπόνηση που θα κάνουμε δεν θα είναι σχεδόν τίποτα. Πράγματι υπάρχει πρόβλημα με τα εξτρέμ. Από τα εξτρέμ που αγωνίζονται είναι μόνο ο Μαυρίας, αλλά και ο Σαλπιγγίδης που παίζει και σ’ αυτή τη θέση. Αυτό είναι ένα γνωστό πρόβλημα που πρέπει να λύσω».

Τέλος, ο Σάντος δήλωσε για το μέλλον του στην Εθνική Ελλάδος: «Η Εθνική πάντα θα μείνει στην καρδιά μου κι ό,τι κι αν χρειαστεί θα είμαι εκεί. Νιώθω πραγματικά Έλληνας και ισχύει για την Εθνική ομάδα. Πάντα θα είμαι κοντά και θα βοηθώ».

To Top