ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τον έβγαλε από την αφάνεια, “υπέγραψε” ένα ασύλληπτο ρεκόρ, αλλά…

Ο Πάουλο Κάμπος, ο οποίος βρίσκεται προ των πυλών του Άρη, δεν είναι… άγνωστος στο ευρύ κοινό. Παρότι ξένος έχει μια σημαντική γεύση από την ελληνική πραγματικότητα.

Το PRESSARIS κάνει μία αναδρομή στην παρουσία του 57χρονου τεχνικού στον Αστέρα Τρίπολης με τον οποίο… συστήθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο “πρωτεργάτης” της ξέφρενης πορείας και το ρεκόρ!

Υπό την καθοδήγηση του Κάμπος ο Αστέρας, πανηγύρισε τον Μάϊο του 2007 την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ, ως δευτεραθλητής της Β΄Εθνικής, ενώ στη παρθενική συμμετοχή του στη  μεγάλη κατηγορία σημείωσε ένα ασύλληπτο για τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου ρεκόρ.

Ο Αστέρας ήταν τότε -και το διατηρεί έως και σήμερα- η μοναδική ομάδα που κέρδισε στην παρθενική της συμμετοχή στη Σούπερ Λιγκ Ολυμπιακό (1-0 εντός), ΠΑΟ (1-0 εντός), ΑΕΚ (2-1 εντός) και ΠΑΟΚ (2-0 εντός). Μόνο ο Άρης του Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν έχασε (0-0) στο “Θ. Κολοκοτρώνης” από την ομάδα του Κάμπος.

Οι… πραγματικές αιτίες της απομάκρυνσης 

Ένα σερί αρνητικών αποτελεσμάτων μετά τις γιορτές ήταν ικανό να οδηγήσει στην πόρτα της εξόδου τον Βραζιλιάνο τεχνικό.Ήταν όμως η αφορμή και όχι η πραγματική αιτία…

Οι επιλογές του τόσο στις μεταγραφές, όσο και στον τρόπο με τον οποίο προσέγγιζε τους ποδοσφαιριστές της ομάδας δεν άρεσαν. Είχε την δική του αντίληψη για τους πιθανούς μεταγραφικούς στόχους κάτι που δεν άρεσε στο τμήμα σκάουτινγκ του συλλόγου, καθώς δεν υπήρχε μεταξύ των δύο πλευρών η επιθυμητή καλή συνεργασία.

Όταν δε άρχισαν οι συχνές υποδείξεις προς το πρόσωπο του να χρησιμοποιήσει ποδοσφαιριστές που μέχρι τότε δεν είχαν χρόνο συμμετοχής τότε ουσιαστικά επήλθε η πρώτη μεγάλη ρήξη. Ο Βραζιλιάνος δεν άλλαζε γνώμη και επέμενε να χρησιμοποιεί αυτούς που ο ίδιος ήθελε κι έκρινε ότι μπορεί να βοηθήσουν.Πολλοί τον κατηγόρησαν και για εμμονές που είχε σε συγκεκριμένα πρόσωπα, κάνοντας λόγο για αυτούς που ο ίδιος είχε φέρει στην ομάδα.

Το “διαζύγιο”…

Κάπου εκεί και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2008 στη συνεργασία των δύο πλευρών έπεσαν οι τίτλοι τέλους. Ο Κάμπος αποχώρησε για να τον διαδεχθεί ο Παναγιώτης Τζαναβάρας. Παρά την μέτρια πορεία των τελευταίων αγωνιστικών (επτά στον αριθμό) ο Βραζιλιάνος άφησε την ομάδα στην 5η θέση του πρωταθλήματος (εξασφάλιζε ευρωπαϊκό εισιτήριο) για να καταλήξει στο τέλος της σεζόν στην 7η με το ευρωπαϊκό όνειρο να σβήνει οριστικά.

Το αρχικό πέρασμα του Βραζιλιάνου από την Ελλάδα (ακολούθησε ο Ατρόμητος) κρίθηκε επιτυχημένο, αν και δεν του επέτρεψαν να ολοκληρώσει το έργο του, που μπορεί να σήμανε την επίσης παρθενική έξοδο των Αρκάδων στην Ευρώπη…

To Top