Κάμπος: Με τις… ευχές Ρονάλντο και Ρομπέρτο Κάρλος

Τι συνδέει τον Ρονάλντο, τον Ρομπέρτο Κάρλος, τον Πάουλο Κάμπος και τον Αρη; Ο Βραζιλιάνος προπονητής του Αρη διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με το «φαινόμενο» και τον πρώην -πλέον- τεχνικό της Σίβασπορ από την εποχή που ανήκε στο τεχνικό τιμ της Ρεάλ Μαδρίτης ως στενός συνεργάτης του Βαντερλέι Λουξεμπούργκο.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη Κάμπος στην εφημερίδα “Goal”:

Ο τεχνικός του Αρη αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο θέμα όταν υποδέχθηκε το «Goal» στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και η συνέντευξη που μας παραχώρησε δεν θα μπορούσε να μην ξεκινήσει διαφορετικά. «Μιλάμε συχνά και με τους δυο παίκτες, επειδή είμαστε όλοι Βραζιλιάνοι κρατήσαμε σχέσεις και όταν τους ενημέρωσα ότι αποφάσισα να έρθω στη Ελλάδα και να αναλάβω τον Αρη, μου έδωσαν τις καλύτερες ευχές τους. Θα προσπαθήσω, μάλιστα, κάποια στιγμή να έρθουν στη Θεσσαλονίκη και να τους φιλοξενήσω».

Ο Πάουλο Κάμπος ξεκαθάρισε, ακόμα, ότι στόχος του είναι να παραμείνει για πολλά χρόνια στον Αρη και να πρωταγωνιστήσει μαζί του στη Superleague, ενώ αποκάλυψε ότι έχει ζητήσει την απόκτηση δύο παικτών σε κάθε γραμμή εν όψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου. «Μαγικό ραβδάκι» συνηθίζουμε να λέμε ότι δεν έχει κανένας προπονητής, ο Κάμπος, όμως, είναι ξεκάθαρο ότι έχει μεταμορφώσει αγωνιστικά τον Αρη, τον οποίον ανέλαβε στην 11η θέση της βαθμολογίας και τον οδήγησε στη κορυφή, με απολογισμό εφτά νίκες και μια ισοπαλία.

Εχετε συμπληρώσει ενάμιση μήνα περίπου στην τεχνική ηγεσία του Αρη. Ποιες είναι οι πρώτες σας εντυπώσεις;

«Γνώριζα τον Αρη από τη θητεία μου στον Αστέρα Τρίπολης και όταν μου έγινε πρόταση, δέχτηκα αμέσως. Ηθελα να δουλέψω σε μια τόσο μεγάλη ομάδα. Δεν με επηρέασε το γεγονός ότι η ομάδα αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική. Είναι μια δύσκολη στιγμή, αλλά είναι μια ευκαιρία για τους παίκτες μου να αναδειχθούν και να βοηθήσουν τον Αρη να επιστρέψει. Αυτό προσπαθώ να περάσω στα νεαρά παιδιά, κυρίως. Το πιο δύσκολο πράγμα ήταν το να μάθει μια ομάδα του μεγέθους του Αρη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μιας κατηγορίας που δεν γνώριζε».

Ποιοι είναι οι στόχοι σας με τον Αρη;

«Οταν αναλαμβάνεις μια ομάδα, ξεκινάς με την προοπτική να μείνεις για πολλά χρόνια. Ειδικά όταν μιλάμε για έναν σύλλογο του μεγέθους του Αρη και για μια χώρα, όπως η Ελλάδα, οι κάτοικοι της οποίας με έχουν αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή που ήρθα. Αυτό, όμως, εξαρτάται από πολλά πράγματα. Από τη διοίκηση, από τη δουλειά που γίνεται, από τα αποτελέσματα. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος στον χώρο του ποδοσφαίρου. Οσο για τους στόχους, φυσικά και θέλω η ομάδα να πάρει δύο συνεχόμενες ανόδους και να επιστρέψει στη Superleague. Οχι απλά για να συμμετέχει, αλλά και για να διεκδικεί τίτλους και να αγωνίζεται στην Ευρώπη. Εχω μάθει, όμως, ότι πρέπει να προχωράς αργά και με προσεκτικά βήματα και όχι να κάνεις άλματα».

Εχετε αντιμετωπίσει αυτό το διάστημα προβλήματα που δυσχεραίνουν το έργο σας;

«Είναι πολύ δύσκολο να συνηθίσει μια ομάδα σαν τον Αρη το να αγωνίζεται σε μια τέτοια κατηγορία. Οι αντίπαλες ομάδες το γνωρίζουν καλά, ενώ εμείς μαθαίνουμε και όλοι θέλουν να μας κερδίσουν. Ο Αρης έχει πέσει στη Γ’ Εθνική όχι για αγωνιστικούς λόγους, αλλά κυρίως για άλλα προβλήματα. Για να σβήσει τα λάθη του παρελθόντος. Για να μπορέσει να επιστρέψει θα πρέπει όλοι, τόσο ο προπονητής και οι παίκτες όσο και η διοίκηση, να λειτουργούν σαν μια γροθιά. Αυτή τη στιγμή ο σύλλογος κάνει ένα restart. Από τη στιγμή που ήρθα στον Αρη διαπίστωσα ότι η διοίκηση, με τις δυνατότητες που έχει, προσπαθεί να μου διασφαλίσει τις συνθήκες που πρέπει για να δουλέψω. Υπάρχουν σίγουρα πολλές δυσκολίες. Οι συνθήκες σε ό,τι αφορά το οικονομικό θέμα και την οργάνωση δεν είναι σίγουρα όπως σε μια ομάδα Superleague. Αλλά προσπαθούμε με την αγάπη μας και τη δουλειά μας να φτάσουμε τα πράγματα εκεί που πρέπει. Υπάρχει πολύ μεγάλη βοήθεια από τον κόσμο. Είναι πολύ σημαντικό αυτό και πιστεύω ότι με την απόδοσή της η ομάδα και με το ποδόσφαιρο που παίζει θα “αναγκάσει” τους οπαδούς μας να γεμίσουν το γήπεδο, όπως το έμαθα εγώ ως αντίπαλος».

Τι σημαίνει για εσάς ότι σε κάθε γκολ που σημειώνει ο Αρης οι παίκτες έρχονται στον πάγκο και σας αγκαλιάζουν;

«Αυτό δείχνει ότι η ομάδα είναι μια ?γροθιά?. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο ποδοσφαιριστής που σκοράρει έρχεται σε μένα. Απλά γίνεται ένα με τους συμπαίκτες του στον πάγκο και με τους οπαδούς στην εξέδρα. Αυτό αν θυμάστε ήταν και το βασικό χαρακτηριστικό της επιτυχίας μας στον Αστέρα Τρίπολης».

Εχετε αναφέρει ότι παρά την πρώτη θέση στη βαθμολογία ο Αρης χρειάζεται ενίσχυση. Σε ποιες θέσεις έχετε ζητήσει ποδοσφαιριστές;

«Κατ’ αρχάς, έχουμε πάρει ήδη τον Δάρλα. Η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση και αυτό, βέβαια, εξαρτάται και από τα χρήματα που θα διαθέσει η διοίκηση. Εγώ μαζί με τον κ. Τοπαλίδη έχουμε αναφέρει τις θέσεις που χρειάζονται. Μας έχει βοηθήσει πολύ ο τεχνικός διευθυντής, πρόκειται για έναν άνθρωπο που με την Εθνική Ελλάδας έχει αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης. Εχω ζητήσει την απόκτηση δύο παικτών στην άμυνα, δύο στη μεσαία γραμμή και δύο στην επίθεση. Θέλω να γεμίσουμε το ρόστερ μας, γιατί είναι λογικό να υπάρχουν τιμωρίες και τραυματισμοί. Θέλω να έχω 28 ετοιμοπόλεμους ποδοσφαιριστές».

Ποιο είναι το μήνυμά σας προς τους οπαδούς του Αρη;

«Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο καλές γιορτές, με υγεία και ευτυχία. Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τους οπαδούς του Αρη για τη συμπαράσταση και τη βοήθειά τους. Δεν υπάρχει παιχνίδι που να έχουμε αγωνιστεί χωρίς τη βοήθεια του κόσμου μας. Χρειαζόμαστε τη βοήθειά τους και με δουλειά και σοβαρότητα θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επιστρέψει ο Αρης εκεί που του αξίζει».

Οι «γκαλάκτικος» και ο… Νίνης

Ησασταν για μια αγωνιστική περίοδο συνεργάτης του Βαντερλέι Λουξεμπούργκο στη Ρεάλ Μαδρίτης και είχατε συνεργαστεί με μεγάλα αστέρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ποιον ξεχωρίζετε;

«Τον Ρονάλντο, τον Ζιντάν και τον Ραούλ. Το «φαινόμενο» ήταν… killer, από τους καλύτερους επιθετικούς που έχει αναδείξει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Τι να πει κανείς για τον Ζιντάν. Παίκτης με απίστευτη ευφυΐα στο παιχνίδι του και απίστευτη τεχνική κατάρτιση. Ο Ραούλ ήταν εκτελεστής, όταν σούταρε με το αριστερό του πόδι, τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα για τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Να ξέρετε, επίσης, ότι είχα κάνει πρόταση σε σκάουτερ της Ρεάλ Μαδρίτης και παρακολούθησαν παίκτη από το ελληνικό πρωτάθλημα».

Ποιον ποδοσφαιριστή;

«Τον Σωτήρη Νίνη, όταν σε πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε να παίζει στον Παναθηναϊκό. Πίστευα ότι είχε εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά για την ηλικία του και ενημέρωσα τους ανθρώπους της Ρεάλ».

To Top