ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Κάουαν: «Καλύτερος Άρης μετά τη διακοπή»

Η εφετινή χρονιά είναι η πρώτη του Άντονι Κάουαν JR εκτός των ΗΠΑ και στέκεται στη μέχρι τώρα παρουσία του στον Άρη

Όπως ομολογεί στο arisbc.gr, η σεζόν του στους Κιτρινόμαυρους είναι ένα… σχολείο γι’ αυτόν, το οποίο απολαμβάνει στο μέγιστο βαθμό.

Ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ κάνει έναν πρώτο απολογισμό της πορείας του Άρη στη Stoiximan Basket League, μιλά για τη συνέχεια των υποχρεώσεων της ομάδας, για τον εαυτό του, αλλά και για τη συμπαράσταση των φίλων της ομάδας, η οποία τον έχει εντυπωσιάσει στο έπακρο.

– Πώς κρίνεις τη μέχρι τώρα πορεία του ΑΡΗ στο πρωτάθλημα;

«Δεν κάναμε την καλύτερη δυνατή αρχή στο πρωτάθλημα, όμως τελευταία αρχίσαμε να ρολάρουμε και ανεβαίνουμε. Έχουμε αρχίσει να καταλαβαίνουμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Είναι μία καλή συγκυρία για να συνεχίσουμε δυνατά, να παίξουμε καλύτερα και να πάρουμε τις νίκες που θέλουμε».

– Ο ΑΡΗΣ πέτυχε κάποιες σπουδαίες νίκες και έχασε αρκετά ματς «στα σημεία». Θα μπορούσε να βρίσκεται ψηλότερα στη βαθμολογία;

«Ναι, θα μπορούσαμε να είμαστε ψηλότερα. Όμως όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι είμαστε μία νέα ομάδα. Μερικές φορές χρειάζεσαι τέτοιες, σκληρές ήττες για να μάθεις πώς να κερδίζεις στην πορεία. Οι περισσότερες από τις ήττες μας ήρθαν με διαφορά μικρότερη των πέντε πόντων. Αυτό σίγουρα σε πονάει, αλλά επίσης σου μαθαίνει πολλά. Σίγουρα θα θέλαμε να βρισκόμαστε στις κορυφαίες θέσεις, όμως επίσης θέλουμε να μαθαίνουμε και να ωριμάζουμε».

– Επηρέασαν την ομάδα οι πολλοί τραυματισμοί από το ξεκίνημα της σεζόν;

«Μπορείς να το δεις κι έτσι, όμως και οι τραυματισμοί είναι μέρος του παιχνιδιού. Όλες οι ομάδες έχουν κάποια προβλήματα τραυματισμών που πρέπει να διαχειριστούν και να ξεπεράσουν. Δε θέλουμε να φέρουμε τους τραυματισμούς ως αιτία για τις ήττες που γνωρίσαμε, όπως είπα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα αποτελέσματα για να γινόμαστε καλύτεροι».

– Βλέπεις να πραγματοποιούνται όσα σου είχε πει ο κόουτς Καστρίτης πριν έρθεις στην Ελλάδα;

«Το πρότζεκτ του ΑΡΗ μου αρέσει 100%. Όσα μου είπε ο κόουτς πριν έρθω εδώ, έγιναν πραγματικότητα. Μου είπε τι είδους ομάδα θα φτιάχναμε, τον τρόπο του πριχνιδιού μας. Μου αρέσει που κράτησε τον λόγο του. Νιώθω ότι σιγά σιγά, με την πάροδο των αγώνων, γινόμαστε καλύτεροι. Γινόμαστε η ομάδα που είχε ο κόουτς στο μυαλό του όταν τη δημιουργούσε».

– Ο Άντονι είναι ικανοποιημένος από τον Κάουαν;

«Όχι απόλυτα. Σίγουρα είναι μία νέα κατάσταση για μένα, είναι η πρώτη φορά που παίζω εκτός ΗΠΑ. Όμως ωριμάζω μέρα με τη μέρα. Έως τώρα δεν μπορώ να διακρίνω κάποιο παιχνίδι για το οποίο μπορώ να πω ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τον εαυτό μου. Όμως υπάρχει… πολύ μπάσκετ μπροστά μας στη σεζόν. Ξέρω ότι θα φτάσω στο επίπεδο που θέλω, είναι απλά θέμα χρόνου».

-Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου από την ελληνική λίγκα;

«Η ελληνική είναι μία δυνατή και σκληρή λίγκα. Υπάρχει πολλή τακτική και το σκάουτινγκ του αντιπάλου παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο παιχνίδι. Προσωπικά μου αρέσουν η ένταση και η πίεση που υπάρχουν. Όχι μόνο κάνουν εμένα καλύτερο παίκτη, αλλά έτσι μπορεί να γίνει καλύτερη και η ομάδα».

– Περιμένεις τον ΑΡΗ καλύτερο μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος;

«Ναι, περιμένω ότι θα είμαστε καλύτεροι. Δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα. Το καλό είναι ότι είχαμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε κάποιες μέρες, να πάρουμε τις ανάσες που χρειαζόμασταν και να ετοιμαστούμε για την επιστροφή στο γήπεδο. Στόχος μας είναι να είμαστε στο 100% όταν ξεκινήσουν και πάλι οι επίσημες υποχρεώσεις μας».

– Ακολουθεί ακόμα ένας δύσκολος αγώνας, με το Περιστέρι Vitabiotics…

«Νιώθω ότι κάθε εβδομάδα παίζουμε απέναντι σε πολύ καλές ομάδες. Δεν υπάρχουν εύκολα ή… χαλαρά παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι όλες οι ομάδες βελτιώνονται καθημερινά και πως είμαστε κι εμείς σ’ αυτόν τον δρόμο. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν δύσκολο και ποιοτικό αντίπαλο. Όπως σε κάθε αγώνα, θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη, με τη βοήθεια του κόσμου μας».

– Έδωσες ακόμα μία… ασιστ: Όλη η ομάδα δείχνει να απολαμβάνει αυτό που ζει κάθε εβδομάδα με τον κόσμο του ΑΡΗ. Ποιο είναι το μήνυμά σου προς στους φιλάθλους;

«Στον ΑΡΗ ζω μία από τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής μου και οι φίλαθλοι παίζουν μεγάλο ρόλο σ’ αυτό. Είναι εκπληκτικό να τους βλέπεις να δείχνουν σε τέτοιο βαθμό την αγάπη τους για την ομάδα και για το σπορ που αγαπάς κι εσύ. Περιμένω με ανυπομονησία να συνεχίσουν να μας δείχνουν την ίδια αγάπη και στήριξη και στο υπόλοιπο της σεζόν. Αυτό σημαίνει τα πάντα για μας και μας έχει βοηθήσει πολύ έως τώρα».

To Top