ΜΠΑΣΚΕΤ

Κάουαν στο PRESSARIS: «Aπίστευτη η ατμόσφαιρα στο Παλέ, ευγνώμων που είμαι στον Άρη»

Παρότι σε οκτώ ημέρες ο Άντονι Κάουαν Τζούνιορ κλείνει τα 24 του, δείχνει μέσα από το παιχνίδι του έτοιμος, όπως λέει ο ίδιος στο PRESSARIS, να οδηγήσει τον Άρη πιστεύοντας πολύ στην ομάδα που έχει δημιουργηθεί.

Παράλληλα αποθεώνει την ατμόσφαιρα του Παλέ που… ακόμα δεν έχει ζήσει από κοντά, αλλά ανυπομονεί για αυτήν. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ των «κιτρινόμαυρων»…

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις στη Θεσσαλονίκη και τον Άρη;

«Είναι η πρώτη μου χρονιά που έρχομαι να παίξω στην Ευρώπη και στην Ελλάδα και πραγματικά ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν. Κάθε μέρα μαθαίνω τη Θεσσαλονίκη, προσαρμόζομαι σταδιακά και στη ζωή και στους ρυθμούς της πόλης. Με βοηθάνε φυσικά πολύ οι Έλληνες συμπαίκτες μου»!

Είσαι από τους πρώτους σκόρερ στην ομάδα στα φιλικά της ομάδας…

«Ο ρόλος μου είναι να καθοδηγώ και να τρέχω την ομάδα από τη θέση του πλέιμεϊκερ και να αποτελώ ένα “βάσανο” για τις αντίπαλες άμυνες. Δε θα με ταξινομούσα ως έναν καθαρά επιθετικό παίκτη, μου αρέσει πολύ να αμύνομαι στο παιχνίδι και να δημιουργώ τις κατάλληλες συνθήκες επίθεσης και για τους συμπαίκτες μου. Ο κόουτς αυτό που μου ζητάει είναι να παίρνω τις σωστές αποφάσεις».

Πως είναι η συνεργασία με τους συμπαίκτες σου;

«Γίνεται ολοένα και καλύτερη, σε κάθε προπόνηση μαθαίνουμε και κάτι παραπάνω ο ένας για τον άλλον και αυτό είναι πολύ θετικό για το σύνολο στο τέλος. Μαθαίνουμε που να βρισκόμαστε μέσα στο γήπεδο, που θέλει καλύτερα ο ένας την μπάλα, πως κινείται ο άλλος, τι μας αρέσει να κάνουμε μέσα στο παρκέ. Γίνεται καλή δουλειά από όλους».

Που βλέπεις τον Άρη στο τέλος της σεζόν και που τον εαυτό σου μελλοντικά;

«Δεν πιέζουμε τους εαυτούς μας σχετικά με το που θα φτάσουμε, αλλά σκεφτόμαστε το τι είμαστε ικανοί να κάνουμε. Έχουμε αυτοπεποίθηση, πιστεύω και εγώ και όλοι μας πως έχουμε μια καλή ομάδα, όμως γνωρίζουμε πως πρέπει να βελτιώσουμε κάποιους τομείς. Όσον αφορά τον εαυτό μου πάω μέρα με τη μέρα. Δε θέλω να χάσω τον προσανατολισμό μου, ξέρω που βρίσκομαι, ποιος είμαι και είμαι ευγνώμων που αποτελώ μέλος ενός τόσο σπουδαίου κλαμπ όπως ο Άρης».

Πιστεύω πως έχεις δει το τι γίνεται σε αυτό το γήπεδο όταν είναι γεμάτο…

«Φυσικά! Η ατμόσφαιρα που δημιουργείται από τον κόσμο του Άρη δείχνει απίστευτη, όπως την έχω δει μέσα από βίντεο στο ίντερνετ. Θυμάμαι ένα βίντεο που οι φίλαθλοι πέταξαν χιλιάδες χαρτάκια στο τζάμπολ, πραγματικά τρελό φίλε! Είμαι ενθουσιασμένος και ανυπομονώ για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και για να δω τον κόσμο, αλλά και για να ξεκινήσει η σεζόν».

To Top