Κάποτε είχε και κόσμο… (video)

Ούτε ένα, ούτε δυο… Πέρασαν κιόλας επτάμισι χρόνια. Ήταν 24 Οκτωβρίου του 2004 όταν ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε στην Τούμπα τον Άρη, σε ένα ντέρμπι που δε θυμίζει σε τίποτα όλα όσα επακολούθησαν στην έδρα του.

Ήταν η τελευταία φορά που οπαδοί του Άρη βρέθηκαν στην κερκίδα της Τούμπας, απέναντι από αυτούς του ΠΑΟΚ ως φιλοξενούμενοι ή αν θέλετε ήταν η τελευταία χρονιά που το classicο της Θεσσαλονίκης λάμβανε χώρα με παρόντες και τους φιλάθλους της φιλοξενούμενης ομάδας.

Η ΓΓΑ δέχτηκε την αρνητική εισήγηση της Αστυνομίας, για μη μετακίνηση οπαδών του Άρη στην Τούμπα την Κυριακή και στο προσεχές ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ.

Οι «κίτρινοι» έτσι θα έχουν να θυμούνται την τελευταία φορά που βρέθηκαν στην Τούμπα, όταν και περίπου 3.000 από αυτούς είδαν την αγαπημένη τους ομάδα να αναδεικνύεται ισόπαλη 2-2 με τον συμπολίτη.

Έκτοτε δεν υπήρξε ξανά παιχνίδι ανάμεσα στους δύο, που να είχε παρουσία κόσμου… εκατέρωθεν, για λόγους ανεξήγητους, οι οποίοι μάλλον δεν είναι της ώρας ώστε να αναλυθούν.

Οι «κίτρινοι» λοιπόν πήγαιναν στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής στην Τούμπα, να παίξουν ένα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, με μία ομάδα η οποία είχε ένα πολύ μικρότερο μπάτζετ, από αυτό των «ασπρόμαυρων». Με παίκτες, εκ των οποίων για τους περισσότερους, η καριέρα πήρε την κατιούσα στη συνέχεια, ο Άρης ήθελε πάση θυσία θετικό αποτέλεσμα στην έδρα του αιώνιου αντιπάλου του.

Ο Άρης λοιπόν, με τον Χατζάρα στον πάγκο είχε αντιμετωπίσει και πάλι για την πέμπτη αγωνιστική (όπως και φέτος και πολλές φορές τα τελευταία χρόνια), στις 24 Οκτωβρίου το «δικέφαλο» του Ρολφ Φρίνγκερ.

Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί με πέναλτι του Σαλπιγγίδη στο 24’, όμως… όλα τα λεφτά ήταν το δεύτερο μέρος.

Ο Φερνάντο Σανχούρχο, ο οποίος έκανε μεγάλο παιχνίδι ισοφάρισε στο 67’, μετά το τραγικό λάθος του Ηλία Ατματζίδη.

Στο 80’ ο Καρυπίδης ξανά με κεφαλιά έκανε το 2-1, όμως ένα λεπτό μετά και σε φάση διαρκείας και πάλι με κεφαλιά ήταν ο Αβραάμ Παπαδόπουλος που έδωσε στον Άρη το βαθμό της ισοπαλίας.

Ο Άρης είχε ολοκληρώσει το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Γιάννη Χρυσάφη στο 90’ από το διαιτητή Φινοκαλιώτη.

 

ΠΑΟΚ – Άρης 2-2 (Σαλπιγγίδης 28’ πεν., Καρυπίδης 80’ – Σανχούρχο 67’, Παπαδόπουλος 82’)

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Ατματζίδης, Καρυπίδης, Βόκολος, Χασιώτης, Ουντέζε, Κούτσης (Μάρκος 60’), Χάγκαν, Γιασεμή, Σαλπιγγίδης (Σκαρμούτσος 76’)

Άρης: Λυμπερόπουλος, Γόγολος, Κολτσίδας (Παπαδόπουλος 76’), Καλλιμάνης, Νάιντος, Πασσιαλής, Χρυσάφης, Μαρτίνεζ (Μουράφκσι 73’), Σανχούρχο, Μαρκομιχάλης, Λαζανάς (Γκίτσης 90’)

 

To Top