Κέιν λαμπρός την οδηγεί για την κατάκτηση του Euro (video)

Με πέναλτι που σηκώνει πολύ συζήτηση η Αγγλία πέρασε το εμπόδιο της Δανίας με 2-1 στον έξτρα χρόνο της παράτασης και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Euro. Εκεί όπου την περιμένει από το βράδυ της Τρίτης η Ιταλία.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τα “τρία λιοντάρια” ο Χάρι Κέιν. Ο επιθετικός της Τότεναμ έστειλε την Αγγλία για πρώτη φορά σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ενώ είναι και πρώτη φορά από το 1996 που φτάνει μέχρι το τέλος της διαδρομής σε διεθνή διοργάνωση.

Η μαχητική Δανία προηγήθηκε με την απίστευτη εκτέλεση φάουλ του Ντάμσγκααρντ (30΄), είχε τον Σμάιχελ σε εξαιρετική κατάσταση και έβαλε δύσκολα στην ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Η κανονική διάρκεια του παιχνιδιού δεν είχε νικητή, με το αυτογκόλ του Κάιερ (39΄) να σβήνει το προβάδισμα των Δανών και το 1-1 να διατηρείται μέχρι την συμπλήρωση του 90άλεπτου.

Στην παράταση η Αγγλία πίεζε για το γκολ που θα την έστελνε στον τελικό της Κυριακής και το βρήκε στο 102΄. Ο Μέλε ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Στέρλινγκ, με τον Μακέλι μετά την χρήση και του VAR να καταλογίζει πέναλτι. Την εκτέλεση την ανέλαβε ο Κέιν, με τον Σμάιχελ να αποκρούει, αλλά ο επιθετικός της Τότεναμ πήρε το ριμπάουντ, έκανε το 2-1 και έβαλε… φωτιά στο Γουέμπλεϊ. Μάλιστα, αυτό ήταν το 10ο γκολ του Κέιν σε μεγάλα τουρνουά ( Euro, Mundial), φτάνοντας στην σχετική λίστα τον Γκάρι Λίνεκερ.

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Μαγκουάιρ, Στόουνς, Σο, Σακά (69′ Γκρίλις – 106′ Τρίπιερ), Ράις (95′ Χέντερσον), Φίλιπς, Μάουντ (95′ Φόντεν), Κέιν, Στέρλινγκ.

ΔΑΝΙΑ (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Κρίστενσεν (79′ Άντερσεν), Κιάερ, Βέστεργκααρντ (105′ Γουίντ), Στρίγκερ Λάρσεν (67′ Βας), Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι (88′ Γένσεν), Μέλε, Μπρέθγουεϊτ, Ντόλμπεργκ (67′ Νόργκααρντ), Ντάμσγκααρντ (67′ Πόουλσεν).

To Top