Κένι: «Η Ελλάδα είναι καλή ομάδα, έμπειρη και με πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές»

Η Ιρλανδία φιλοξενεί αύριο την Ελλάδα με στόχο τη νίκη. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Ιρλανδών, Στίβεν Κένι, μίλησε για τα πρόσφατα αποτελέσματα της εθνικής του, που μετράει μόλις μία νίκη σε πέντε ματς, λέγοντας:

«Αρχικά, στο πλέον πρόσφατο ματς δεν είχαμε μαζί μας τους Ίβαν Φέργκιουσον, Μάικ Τζόνστον και Κάλουμ Ρόμπινσον, οπότε είναι σπουδαίο που πλέον είναι μαζί μας. Υπήρξε μια έντονη κριτική πως τελευταία δε δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες, αλλά αυτοί οι τρεις επέστρεψαν, παρότι δεν έχουν πάρει σημαντικό χρόνο συμμετοχής – ακόμη – με τις ομάδες τους».

Στη συνέχεια μίλησε για το ματς με την Εθνική μας τον περασμένοι Ιούνιο, όταν η «γαλανόλευκη» πήρε τη νίκη με 2-1 για την 3η αγωνιστική του γκρουπ:

«Δεν παίξαμε καλά εκείνη τη μέρα κόντρα στην Ελλάδα, αλλά δε νομίζω πως είχε να κάνει με την τακτική απαραίτητα. Γενικότερα δεν ήταν μια καλή εμφάνιση. Βγήκαμε με λάθος τρόπο σε ένα ‘σφιχτό’ ματς. Δεν αποδώσαμε καλά. Πιθανόν να ήταν ένα από τα ελάχιστα ματς. Για παράδειγμα όπως το επίπεδο της απόδοσης και της έντασης που είχαμε κόντρα στην Ολλανδία και τη Γαλλία εδώ στο Δουβλίνο.

Αν βγάλουμε ξανά το επίπεδο της έντασης που είχαμε κόντρα στο ματς με τους Ολλανδούς, αυτό είναι που θέλω από τους ποδοσφαιριστές μου. Θέλω να φέρουν αυτό το επίπεδο της έντασης, ήταν απίστευτο. Επίσης, υπήρξε ένα πολύ υψηλό επίπεδο τακτικής στο ίδιο ματς, με τους παίκτες να απαιτούν την μπάλα σε κάθε σημείο του γηπέδου με πολύ αυτοπεποίθηση πως θα την πάρουν».

Αναφερόμενος στην Εθνική Ελλάδας υποστήριξε:

«Η Ελλάδα είναι καλή ομάδα. Διαθέτει εμπειρία και πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές σε νεαρή ηλικία με πολλά ματς στην πλάτη τους. Είναι μια σταθερή ομάδα, δεν αλλάζει συχνά την αρχική της 11άδα. Παράλληλα είναι ομάδα που παίζει έξυπνα. Το είδαμε στην αποβολή του Ματ Ντόερτι, που δεν είχε αποβληθεί ποτέ στο παρελθόν.

Οι ποδοσφαιριστές έπεφταν κάτω για να προκαλέσουν την αποβολή του. Είδαμε αντιπάλους να ξαπλώνονται κάτω σ’ αυτό το ματς, έξι ή επτά ποδοσφαιριστές να κερδίζουν χρόνο από το ματς, τα είδαμε αυτά στην Ελλάδα. Ήταν καθοριστικά για το μας, οπότε είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα, πολύ έμπειροι. Οφείλουμε να γνωρίζουμε το τί αντιμετωπίζουμε».

To Top