ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

“Κέρασε”… πεντάρα (5-0) τον Απόλλωνα και -3 από την 4η θέση!

Μία εβδομάδα πριν τα 105α γενέθλιά του ο Άρης έστησε ένα τρελό… πάρτι στο “Κλεάνθης Βικελίδης” με “θύμα” του τον Απόλλωνα Σμύρνης, τον οποίο… κέρασε πέντε γκολ (5-0), για την 25η αγωνιστική! Δύο γκολ ο Ντιγκινί, από ένα Τόνσο, Γιουνές και “Φέτφα”. Οι “κιτρινόμαυροι” στο -3 πλέον από την 4η θέση!

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ…

Με 4-2-3-1 ο Άρης του Σάββα Παντελίδη. Στο τέρμα ο Κουέστα, δεξιά ο Τζανακάκης, αριστερά ο Βαλεριάνος, με τους Βέλεθ-Ροζ στο κέντρο της άμυνας. Ματίγια-Σιώπης στα χαφ, Ματέο και Λάρσον στα άκρα, Τόνσο πίσω από τον Ντιγκινί.

Με 3-5-2 η ομάδα του Απόλλωνα Σμύρνης. Τριάδα στα στόπερ, Κοντοές, Κύργιας και Βαφέας. Φουλ-μπακ, Ναδάλες αριστερά, Στάθης δεξιά. Στο κέντρο, Αγρόδημος, Γκίνο, Ντούρσο και μπροστά, Ναζλίδης-Ντεφεντερίκο.

ΕΓΙΝΑΝ ΔΥΟ ΠΕΝΑΛΤΙ, ΕΔΩΣΕ ΤΟ… ΕΝΑ!

Η ποιοτική ανωτερότητα του Άρη έναντι του αντιπάλου του εμφανής από το πρώτο λεπτό. Στο 8΄ο Βέλεθ ανατρέπεται από τον Βαφέα, που τον τράβηξε την φανέλα, ενώ ο Ισπανός έκανε κίνηση στην μπάλα μετά από κόρνερ, υποδεικνύει σωστά το πέναλτι ο Λάμπρου. Ο Ντιγκινί αναλαμβάνει την “εκτέλεση” και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0! Στο 16΄ όμως “κλείνει” τα μάτια σε αναροπή του Λάρσον. Αντί να δώσει το πεντακάθαρο πέναλτι ο Λάμπρου, τιμωρεί με κίτρινη κάρτα τον Σουηδό για… θέατρο!

Σουτ του Λάρσον στο 18΄μετά από γύρισμα του Βαλεριάνου άουτ, ενώ στο 24΄ αμαρκάριστος Τζανακάκης από την μεγάλη περιοχή με το αριστερό, σημάδεψε τον Αστρά. Ο γκολκίπερ του Απόλλωνα, έκανε μεγάλη επέμβαση στο πλασέ του Ντιγκινί στο 27΄, με τον Γάλλο να είναι μόνος στην μεγάλη περιοχή και να σημαδεύει γωνία, αλλά να στέκεται άτυχος. Στο 43΄πολύ καλή σέντρα του Τζανακάκη από τα δεξιά, μόνος στο πέναλτι στην κίνηση ο Ντιγκινί, άουτ! Φάση διαρκείας στην άμυνα του Απόλλωνα, στο 44΄, σουτ του Ματέο, σε κόρνερ εντυπωσιακά και πάλι ο Αστράς! Στη συνέχεια της φάσηςσ, ο Βαλεριάνος γύρισε σωστά στην μεγάλη περιοχή, βρήκε τον Ντιγκινί που αστόχησε ξανά!

ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕ!

Μονόλογος για τους “κιτρινόμαυρους” και το δεύτερο ημίχρονο. Ευκαιρία για τον Άρη, στο 51΄, με το σουτ του Σιώπη που “πάτησε” μεγάλη περιοχή, ψηλά πάνω από την εστία του Απόλλωνα. Στο 54΄οι “κιτρινόμαυροι” έφτασαν στο 2-0 με το παρθενικό γκολ του Τόνσο, ο οποίος μετά από πάσα του Βαλεριάνου, στάθηκε όρθιος και ευστόχησε απέναντι στον Αστρά! Στο 63΄οι παίκτες του Σάββα Παντελίδης πέτυχαν το 3-0! Ο Ματέο γύρισε, η μπάλα πέρασε απ΄όλους, ο Μαρτίνες την πρόλαβε, την γύρισε και πάλι στο πέναλτι με τον Ντιγκινί να σκοράρει το δεύτερο σημερινό προσωπικό του γκολ!

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΠΑΡΤΙ!

Σουτ του Σιώπη στο 66΄πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 77΄, Ματέο και Μαρτίνες έκαναν το ένα-δύο, με τον Αργεντινό να πλασάρει ελάχιστα άουτ! Το… πάρτι του Άρη στον αγωνιστικό χώρο του “Κλεάνθης Βικελίδης” συνεχίστηκε με τον Γιουνές στο 80΄ να πετυχαίνει το 4-0, με εξαιρετική κεφαλιά μετά τη σέντρα-φάουλ του Ματίγια. Στο 86΄το 5-0 για τον Άρη, με τον Φετφατζίδη να σουτάρει και να στέλνει την μπάλα στην γωνία της εστίας του Απόλλωνα!

Η πλέον παραγωγική μέρα του Άρη στο φετινό πρωτάθλημα με τους “κιτρινόμαυρους” να φτάνουν τους 40 βαθμούς, στο -3 από την 4η θέση και τον Ατρόμητο, “κλειδώνοντας” την 5η θέση, καθώς είναι στο +7 πλέον από τον 6ο Παναιτωλικό.

ΑΡΗΣ (Σ. Παντελίδης): Κουέστα, Τζανακάκης, Βέλεθ, Ροζ, Βαλεριάνος, Ματίγια, Σιώπης, Ματέο, Λάρσον (77΄Φετφατζίδης), Τόνσο (59΄Μαρτίνες), Ντιγκινί (65΄Γιουνές)

ΑΠΟΛΛΩΝ (Λ. Βελέντζας): Αστράς, Στάθης, Λόπεζ, Κοντοές, Κύργιας, Βαφέας, Αγρόδημος, Ντούρσο (75΄Ρώσσης), Ναζλίδης (59΄Ελ Χέλβε), Ντεφεντερίκο (63΄Βάρκας), Γκίνο

Διαιτητής: Λάμπρου (Εύβοιας)

Βοηθοί: Aκρίβος (Αθηνών) – Καρσιώτης (Κορινθίας)

4ος: Φωτιάδης (Καστοριάς)

 

To Top