Κέρδη και αδυναμίες από το τελευταίο τεστ του Άρη στο Ολίμπικο

Κοιτώντας με ψυχραιμία και ρεαλισμό το φιλικό του Άρη με την Ρόμα υπάρχουν κέρδη απέναντι σε ένα ρόστερ αξίας πολλαπλάσιων εκατομμυρίων σε σχέση με αυτό των κίτρινων. Θετικά στοιχεία, αλλά και διαπίστωση αρκετών αδυναμιών.  

Ο Άρης στο τελευταίο του τεστ πριν από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων του έδειξε ότι έχει μερικά καλά χαρακτηριστικά, ενώ δεν απέφυγε τα λάθη και τις αδυναμίες για τα οποία παλεύει να διορθωθούν από το ξεκίνημα της προετοιμασίας και ουσιαστικά επικεντρώνονται στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και τη δημιουργία μεσοεπιθετικά.

Ο Μάκης Κατσαβάκης με δεδομένο ΄ότι δεν έχει ακόμη στη διάθεσή του τις δυο μεταγραφές δείχνει να κατασταλάζει σε μια «αρχική» ενδεκάδα για το παιχνίδι της ερχόμενης Δευτέρας στη Νέα Σμύρνη.

Ο Μάρκος Βελλίδης ΄θα είναι ο βασικός πορτιέρο στον φετινό Άρη. Αν εξαιρέσει κανείς το «δώρο» του στον Ντέστρο λίγα λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης, ο Καστοριανός πορτιέρο είχε μερικές σωτήριες επεμβάσεις.

Δεξιά στην άμυνα ο 59χρονος προπονητής του Άρη, προτίμησε τον Ανδρέα Ηρακλή, που πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, μέχρι τη φάση του 75ου λεπτού που αποχώρησε τραυματίας. Ο 23χρονος αμυντικός αποδεικνύεται μια από τις πιο χρήσιμες μεταγραφές. Ο τραυματισμός του σίγουρα προβληματίζει.

Στο άλλο άκρο της άμυνας, αγωνίστηκε στο πρώτο μέρος ο Δημήτρης Ασλανίδης, έχοντας μια σχετικά θετική παρουσία. Παρέμεινε ιδιαίτερα θετικός, ακόμη κι όταν στην επανάληψη, τοποθετήθηκε στη μεσαία γραμμή, που αποτελεί και τη φυσική του θέση.
Το δίδυμο των στόπερ ήταν αυτό των Παντίδου και Παπαζαχαρία. Ο πρώτος ήταν από τους κορυφαίους του Άρη. Ο Ρουμπέν Πουλίδο δεν αγωνίστηκε και έχει να καλύψει αρκετό έδαφος για να μπει στην ενδεκάδα.

Στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Μανώλης Παπαστεριανός είχε ηγετικό ρόλο και προσπάθησε με αρκετή δόση επιτυχίας να κατευθύνει το παιχνίδι του Άρη τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση.

Θετικός, για ένα ακόμη παιχνίδι ήταν και ο Ερωτόκριτος Νταμαρλής, που κερδίζει δικαίως την εμπιστοσύνη του προπονητή του.

Ο Βασίλης Τριανταφυλλάκος δείχνει να βρίσκεται σχετικά πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης, είχε αρκετές προσπάθειες να βγάλει την ομάδα μπροστά, αλλά δεν ήταν στη μέρα του.
Στη μεσοεπιθετική γραμμή, ο Κατσαβάκης επέλεξε τους Σουνά (αριστερά), Καζναφέρη (δεξιά) και τον Καπετάνο στον ρόλο του προωθημένου. Ο Σουνάς είχε καλές ενέργειες, αλλά θα πρέπει να δουλέψει ακόμη περισσότερο προκειμένου να σταθεροποιήσει τα επίπεδα απόδοσης του.
Κορυφαίος του Άρη στο Ολίμπικο ήταν ο Κώστας Καζναφέρης, που είχε σαφέστατη διάθεση να προσφέρει και να κυνηγήσει κάθε μπαλιά. Θα μπορούσε να είχε σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Κώστας Καπετάνος βρίσκεται πίσω σε σχέση με τους υπόλοιπους στη φυσική κατάσταση, ενώ δεν είναι προωθημένος επιθετικός, όπως χρησιμοποιήθηκε.

Ο Μάκης Κατσαβάκης ζυγίζει τα δεδόμένα από το τελευταίο τεστ, αλλά και έχοντας μια συνολική εικόνα και θα δουλέψει με την ομάδα σε αυτήν την τελευταία βδομάδα πριν από την πρώτη σέντρα του πρωταθλήματος.

To Top