Κέρδη τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ από το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού στην Ελλάδα!

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τη δράση του διεθνούς κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού, που δρούσε και στην Ελλάδα. Όπως αποκαλύπτει η «Δίκη», οι αρχές υπολογίζουν πως οι μετέχοντες στο κύκλωμα τα τελευταία δυόμισι χρόνια, που βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες, είχαν κέρδη τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ.

Η έρευνα της Eurojust και της Interpol εντόπισε μεγάλα ποσά ακολουθώντας τη… γραμμή του χρήματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι Αλβανός που συνελήφθη στην Αυστρία, μετέφερε μετρητά σε βαλίτσες στην Ελλάδα και τις παρέδιδε σε Έλληνα-μέλος του κυκλώματος. Η Οικονομική Αστυνομία συνέλαβε τον γιο του μέλους, τον οδήγησε στην τραπεζική του θυρίδα, όπου βρέθηκαν 300.000 ευρώ και κατασχέθηκαν.

Η υπόθεση, στην οποία φέρονται να εμπλέκονται φυσικά πρόσωπα από την Super League 1 και την Super League 2, μέχρι και τη Γ’ Εθνική, έχει φτάσει μέχρι τον Άρειο Πάγο. Ο αθλητικός και ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος διενεργεί προκαταρκτική εξέταση με τη συνδρομή του διευθυντή της Οικονομικής Αστυνομίας Δημήτρη Λουκόπουλου.

Στο κύκλωμα φαίνεται πως εμπλέκονται τουλάχιστον 47 άτομα (μπουκ, πρόεδροι ΠΑΕ, παράγοντες, ποδοσφαιριστές, προπονητές), που διερευνώνται για τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, της στοιχηματικής απάτης και της αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνων.

Η έρευνα ξεκίνησε προ τριετίας στην Αυστρία και επεκτάθηκε από την Eurojust και την Interpol σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες. Για την Ελλάδα υπάρχουν νόμιμες υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών σε βάθος δυόμιση ετών! Παράλληλα συγκεντρώθηκαν στοιχεία από κινητά και ψηφιακά μέσα που κατασχέθηκαν από τους εμπλεκόμενους.

To Top