Κέρδισε και επέστρεψε στην κορυφή η Λίβερπουλ

H Λίβερπουλ τα… χρειάστηκε κόντρα στη Φούλαμ, αλλά τελικά έφυγε νικήτρια (2-1) από το «Κρέιβεν Κότατζ» και επέστρεψε στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ, έχοντας ένα παιχνίδι περισσότερο από τη Σίτι.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Στους 76 βαθμούς είναι πια οι «κόκκινοι» μετά από αυτό το τρίποντο, 74 βαθμούς έχουν οι «Πολίτες» με έναν αγώνα λιγότερο… Και το παιχνίδι αυτό δεν είναι όποιο κι όποιο, καθώς η Σίτι θα κληθεί να μη χάσει βαθμούς στο ντέρμπι του Μάντσεστερ κόντρα στη Γιουνάιτεντ.

Κάπως έτσι, το θρίλερ για τον φετινό πρωταθλητή στην Πρέμιερ Λιγκ συνεχίζεται!

Η Λίβερπουλ μπορεί να μην απέδωσε καλό ποδόσφαιρο και να έκανε λίγες φάσεις, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, κόντρα στη Φούλαμ, ωστόσο είχε την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας και, το σημαντικό, κατάφερε να βρει το γκολ που την έβαλε μπροστά στο σκορ.

Σαλάχ, Αλεξάντερ – Άρνολντ και Ρόμπερτσον ήταν οι πιο δραστήριοι παίκτες για την ομάδα του Κλοπ, που άνοιξε το σκορ στο 26ο λεπτό μετά από πολύ ωραίο συνδυασμό των Φιρμίνο και Μανέ. Ο Βραζιλιάνος έδωσε πάσα – μισό γκολ στον συμπαίκτη του, ο οποίος με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής νίκησε τον Ρίκο και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0 για τους «κόκκινους».

Αυτό ήταν το 20ο γκολ του Σαντιό Μανέ τη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις.  Τα 17 από αυτά είναι στην Πρέμιερ Λιγκ!

Παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, οι γηπεδούχοι δεν έδειξαν διάθεση στη συνέχεια να ανοιχτούν και να δημιουργήσουν φάσεις, παραμένοντας σε θέση άμυνα και στοχεύοντας σε αντεπιθέσεις για να ισοφαρίσουν.

H πρώτη τελική για τη Φούλαμ ήταν στο 68ο λεπτό με τον Άλισον να μπλοκάρει σε σουτ του Ανγκίσα.

Στο 73’ ο Μανέ έπιασε τη γυριστή κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ.

Η ισοφάριση για τη Φούλαμ ήρθε στο 74ο λεπτό όταν ο Άλισον έκανε απίστευτη γκάφα, μετά το γύρισμα που του έκανε με το κεφάλι ο φαν Ντάικ, καθώς προσπάθησε να διώξει με τα πόδια τη μπάλα, αλλά αυτή έφτασε στον (πρώην «κόκκινο») Μπάμπελ, ο οποίος σκόραρε σε κενή εστία.

Σουτ του Σαλάχ στο 80ο λεπτό, ο Ρίκο έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και στη συνέχεια τράβηξε τον Μανέ μέσα στην περιοχή με τον διαιτητή να δίνει το πέναλτι. Ψύχραιμος ο Μίλνερ δεν αστόχησε, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και κρατώντας τη Λίβερπουλ «ζωντανή» στη μάχη του τίτλου.

Στο 87′ ο Μανέ έστρωσε τη μπάλα στον Σαλάχ σε αντεπίθεση, αλλά ο Αιγύπτιος δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Φούλαμ.

To Top