Κέρδισε πολύτιμες εμπειρίες στη φιλική ήττα (0-1) από την Μπενφίκα

Ο Άρης ήξερε πριν από τη σέντρα ότι σε ένα τέτοιο φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο την Μπενφίκα (έστω κι αν ήρθε με πολλές χτυπητές απουσίες) θα είχε μόνο κέρδη σε αγωνιστικό επίπεδο… Άλλωστε στα φιλικά το αποτέλεσμα δεν έχει καμία αξία… Η φιλική ήττα με σκορ 0-1 από τη θρυλική ομάδα της Πορτογαλίας περνάει, λοιπόν, σε δεύτερη μοίρα.

Μεγαλύτερη αξία έχει το γεγονός ότι η ομάδα απέκτησε πολύτιμες εμπειρίες κάτι που το παραδέχθηκαν όλοι. Από τον Μάκη Κατσαβάκη μέχρι τον κάθε ποδοσφαιριστή που… ίδρωσε σήμερα στο χορτάρι του Κλεάνθης Βικελίδης.

Ο προπονητής του Άρη  παρατάχθηκε με τους Διούδη κάτω απο τα δοκάρια, Γιαννίτση και Μαργαρίτη στα άκρα της άμυνας και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Παπαζαχαρία και Παντίδο. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Κοέλιο και Πουλίδο, ο Καζναφέρης στα δεξιά, ο Καπετάνος στα αριστερά, στην κορυφή ο Γκέσιος και λίγο πίσω του ο Παπαστεριανός.

Με την ίδια διάταξη  (4-5-1) παρέταξε την Μπενφίκα και  ο Νόρτον Ντε Μάτος.  Ο Λόπες κάτω από τα δοκάρια Μβόμ και Κάρολ δεξιά και αριστερά στην άμυνα, Σιντεϊ και Φάμπιο Καρντόζο στο κέντρο της άμυνας, Ασκουές Κάρλος  και Πιμέντα τα δύο αμυντικά χαφ, μπροστά τους ο Αραούχο σε ελεύθερο ρόλο ενώ αριστερά στη μεσοεπιθετική γραμμή αγωνίστηκε ο Καβαλιέρο, δεξιά ο Ντουάρτε και στην κορυφή της επίθεσης ο Μάριο Ζουάο.

Οι κίτρινοι στο πρώτο μέρος έμειναν στο 0-0, παρά το πολύ καλό τους ξεκίνημα με τους “Αετούς” να παίρνουν τον έλεγχο και να απειλούν κυρίως με αντεπιθέσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Μπενφίκα “χτύπησε” νωρίς. Στο 51′ μετά από λάθος του Κοέλιο, ο Μάριο βγήκε απέναντι στο Διούδη, ο τερματοφύλακας του Άρη έπεσε για να προλάβει την μπάλα, όμως ο παίκτης των Πορτογάλων πρόλαβε και σέρβιρε στον Ρόσα που με κοντινό πλασέ σημείωσε το 0-1.

Η Μπενφίκα, παρά το γεγονός ότι είχε πολλούς νεαρούς στη σύνθεσή της (ήταν στη Θεσσαλονίκη η ομάδα Β’ του συλλόγου) παρουσίασε μια καλογυμνασμένη και ποιοτική ομάδα, απείλησε με δεύτερο γκολ τον Άρη, ο οποίος είχε απουσίες (Γιαννιώτας, Ψυχογιός, Τριανταφυλλάκος) ενώ παρουσιάστηκε εμφανώς κουρασμένος από τις διπλές προπονήσεις μέσα στην εβδομάδα.

Με την είσοδο του Αγκάνθο στο 63′ ο Άρης έγινε πιο επιθετικός. Παρόλα αυτά απουσίασε και πάλι η μεγάλη φάση. Η Μπενφίκα μετά το 70′ δεν απείλησε ιδιαίτερα με τον Αρη να χάνει την ευκαιρία για την ισοφάριση στο 93′ με τον Σουνά.

Σε γενικές γραμμές ο Άρης πήρε εμπειρίες και πολύτιμα αγωνιστικά λεπτά και περιμένει ακόμη πιο αποφασισμένος το παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για την 3η αγωνιστική της Σούπερ λίγκας.

Ντεμπούτο έστω κι ανεπίσημο έκανε χθες και ο Ρούμπεν Πουλίδο, αγωνιζόμενος ως αμυντικό χαφ.

ΑΡΗΣ: Διούδης, Γιαννίτσης (46’ Σουνάς), Παπαζαχαρίας, Παντίδος, Καζναφέρης (60’ Αγγελούδης), Καπετάνος (63’ Αγκάνθο), Γκέσιος (82’ Κανούλας), Παπαστεριανός (68’ Νταμαρλής), Πουλίδο (68’ Οικονομόπουλος), Μαργαρίτης, Κοέλιο (82’ Αντωνιάδης).

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Λόπες, Κάρολε, Πιμέντα, Ντουάρτε (68’ Κορέα), Καρντόσο, Αραούχο, Μάριο (81’ Κορνέχο), Μβομ, Ασκουές (79’ Καφού), Σίντει, Καβαλιέρο (46’ Ρόσα Μιγκέλ).

Διαβάστε εδώ την εξέλιξη του αγώνα όπως σας την παρουσίασε live το PRESSARIS λεπτό προς λεπτό

To Top