Κέρδος ο Γιαννιώτας, λάθη με Βελλίδη και Βράνιες

Το παιχνίδι Άρης-Ολυμπιακός ανήκει στην ιστορία, η πρώτη παρουσία του Μίχαλ Πρόμπιερζ «μετράει» συν και πλην και ο Πέτρος Πασσαλής που έχει φάει με το κουτάλι τα παιχνίδια ανάμεσα στις δυο ομάδες πήρε… χαρτί και μολύβι και σχολιάζει στο blog του τι πήγε σωστά και τι λάθος.
 

Καλό υπόλοιπο ημέρας…

Μέσα σε όλο αυτό το απίστευτο σκηνικό που ζούμε και μετρώντας τις αντιδράσεις των πολιτικών αρχηγών των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, που θυμίζουν περισσότερο μαθητές δημοτικού παρά ηγέτες, ευτυχώς που υπάρχει και το ποδόσφαιρο και ξεχνιόμαστε από τα καθημερινά προβλήματα. Η εβδομάδα που πέρασε σηματοδοτήθηκε από την αλλαγή προπονητή στην ποδοσφαιρική ομάδα του ΑΡΗ. Ο κύριος Τσιώλης αντικαταστάθηκε από τον κύριο Πρόμπιερζ. Δεν έχω άποψη για τον νέο προπονητή του ΑΡΗ.

Για πρώτη φορά, από την ημέρα που ο ΑΡΗΣ αποφάσισε να στραφεί σε ποδοσφαιριστές που έχουν σαν κοινό γνώρισμα την ισπανική γλώσσα, οι διοικούντες εμπιστεύονται την τύχη της ομάδας σε έναν προπονητή που προέρχεται από διαφορετική ποδοσφαιρική σχολή. Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό δεν μπορεί να αποτελέσει κριτήριο για την προπονητική αξία του. Ο κύριος Πρόμπιερζ κάθισε μεν στο πάγκο, προσπάθησε να καθοδηγήσει την ομάδα του αλλά δεν είχε τον απαιτούμενο χρόνο για να βελτιώσει τις αδυναμίες που εκείνος διέκρινε. Όσο κουραστικό και αν ακούγεται για τους φιλάθλους του ΑΡΗ θα πρέπει να κάνουν πάλι υπομονή και να μη βιαστούν να ενθουσιαστούν αλλά ούτε να απογοητευτούν από αυτά που θα δουν στον αγωνιστικό χώρο.

Ο ΑΡΗΣ στο παιχνίδι του Σαββάτου κατάφερε να δεχτεί τρία τέρματα χωρίς η ομάδα του Ολυμπιακού να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες. Φανερές αδυναμίες στο κέντρο της άμυνας, έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης από όλους τους αμυνόμενους στις στημένες φάσεις και άγχος για να μη γίνει το λάθος οδήγησαν σε αυτήν την ήττα. Λανθασμένη η επιλογή του Βράνιες που δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του αγώνα, θετική η πρώτη εμφάνιση του Γιαννιώτα.

Ακατανόητη η μη χρησιμοποίηση του Βελλίδη χωρίς αυτό να σημαίνει πως ευθύνεται ο Γιακούποβιτς για τα τέρματα που δέχτηκε. Δεν μπορώ να καταλάβω όμως τι οδήγησε στην αντικατάσταση του μοναδικού ποδοσφαιριστή που είχε σταθερή απόδοση σε όσα παιχνίδια αγωνίστηκε.

Απέναντι σε μία ομάδα που έχει σαν χαρακτηριστικό γνώρισμα την πίεση στην αμυντική διάταξη του αντιπάλου ο ΑΡΗΣ προσπάθησε και σε αρκετά σημεία του αγώνα κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα. Η αντίδραση των ποδοσφαιριστών, που δεν παράτησαν το παιχνίδι αλλά προσπάθησαν για την ισοφάριση μέχρι και το τελευταίο λεπτό, αφήνει μία μικρή γλύκα σε ένα ακόμα πικρό βράδυ για τους φιλάθλους του ΑΡΗ.

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα να είστε όλοι καλά.

To Top