Κέρκεζ: “ο Άρης είναι το φαβορί αλλά δεν λέω ότι δεν έχουμε πιθανότητες”

Δύσκολο χαρακτήρισε το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει μεταγραφή η ΑΕΛ ο τεχνικός της ομάδας, Ντούσαν Κέρκεζ, λόγω της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στην ομάδα της Λεμεσού.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Ο Βόσνιος κόουτς μίλησε για την προετοιμασία της ομάδας, την καλή χημεία που υπάρχει στους γαλαζοκίτρινους της Λεμεσού αλλά και το πρώτο παιχνίδι στην Ευρώπη με αντίπαλο τον Άρη, τον οποίο έχρισε ως φαβορί για τις διπλές αναμετρήσεις.

Οι δηλώσεις του στον Super Sport FM 104.0:

Τι γίνεται στην ΑΕΛ; «Κανονικά συνεχίζεται η προετοιμασία, είμαστε μερικές μέρες πριν αναχωρήσουμε για τη Βουλγαρία και το βασικό στάδιο».

Για την εξέλιξη του προγραμματισμού: «Λόγω της κατάστασης στην ΑΕΛ με τα διοικητικά και τις εκλογές είναι δύσκολο. Τελειώσαμε το ρόστερ εκτός και αν έρθει κάποιος Κύπριος όπως π.χ. ο Μακρής και ο Αντωνίου. Δεν μπορούμε λόγω οικονομικού. Για την ώρα πάμε με αυτούς».

Έφυγαν αρκετοί ποδοσφαιριστές: «Ναι, έφυγαν πολλοί παίκτες. Είναι εύκολο να λες ότι θα έρθει ο ένας και ο άλλος αλλά πρέπει κάποιος να πληρώνει».

Πόσο επηρεάζει η οικονομική κατάσταση την δουλειά σας; «Κάθε ομάδα θέλει παίκτες. Εμείς θέλαμε ακόμα δύο. Στο τέλος φέραμε μόνο δύο, ενώ ήρθαν και κάποιοι δανεικοί πίσω ο Μαρκόφσκι και ο Ράσο και ο Τόρες θα είναι έτοιμος. Επηρεάζει αλλά πρέπει να κοιτάζουμε και το οικονομικό κομμάτι».

Για τους στόχους της ομάδας: «Δεν μπορώ να μιλώ τώρα για στόχους. Πρώτος στόχος είναι να περάσουμε κόντρα στον Άρη Θεσσαλονίκης, αν μπορέσουμε να προκριθούμε. Για το πρωτάθλημα δεν μπορούμε να πούμε κάτι. Όλες οι ομάδες ενισχύθηκαν. Είμαι ευχαριστημένος που έμειναν αρκετοί ποδοσφαιριστές έμεινε ο κορμός αλλά πάντα χρειάζεσαι φρέσκους ποδοσφαιριστές, να φρεσκάρουν την ομάδα».

Δεν θα υπάρχει και τη νέα σεζόν η ίδια πίεση; «Η πίεση πάντα υπάρχει στην ΑΕΛ αλλά και ο κόσμος πρέπει να καταλάβει την κατάσταση στην ομάδα. Ξέρω ότι αγαπούν πολύ την ομάδα αλλά πρέπει να βοηθήσουν με τα εισιτήρια διαρκείας. Το μπάτζετ δεν είναι μόνο οι παίκτες και οι προπονητές, είναι πολλά πράγματα. Οι άλλες ομάδες είναι πολύ πιο μπροστά από εμάς. Δεν πρέπει να περιμένουν κάτι σαν το περσινό».

Για τον κόσμο και την απουσία του: «Ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα και τη νέα χρονιά μπορεί να είναι. Ξέρουμε πόσο αγαπούν την ομάδα αλλά ήταν λίγος ο κόσμος».

Δεν θα αποκτήσετε επιτελικό μέσο αφού έφυγαν ο Ντα Σίλβα και ο Λεάντρο και στόπερ; «Άλλο το θέλω και άλλο το μπορώ. Θέλει και ο πρόεδρος αλλά στο ποδόσφαιρο δεν είναι έτσι ποιός θα τους πληρώνει. Έχουμε προβλήματα. Θα είναι δύσκολη η χρονιά και το καλοκαίρι θα είναι δύσκολο».

Περιμένετε τις διοικητικές εξελίξεις και μετά να προχωρήσετε; «Ξέρουμε ότι ο πρόεδρος δεν θα φύγει αύριο και θα αφήσει την ομάδα ακέφαλη. Σίγουρα θέλει βοήθεια και αυτός. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει, αυτό είναι το νούμερο «1» θέμα στην ΑΕΛ».

Έχετε και το πρώτο σας φιλικό, ενώ ο Άρης στο δικό του φιλικό έχασε 5-1: «Στην προετοιμασία δεν μετρά το αποτέλεσμα στα πρώτα φιλικά. Δεν κοιτάζω το αποτέλεσμα. Ξέρουμε ότι ο Άρης είναι καλή ομάδα αλλά ο στόχος είναι να είναι έτοιμη η δική μας ομάδα».

Χρίζετε σαν φαβορί τον Άρη; «Σίγουρα ο Άρης είναι το φαβορί αλλά δεν λέω ότι δεν έχουμε πιθανότητες, έχουμε τις πιθανότητες μας και θα δουλέψουμε σκληρά για να δώσουμε χαρά στον κόσμο».

Για τον Γκαζαριάν; «Είναι προσωπικότητα, παίζει σε δύο θέσεις, έπαιξε σε πολλά παιχνίδια με την Εθνική του. Περισσότερο τον θέλω σαν αριστερό ακραίο αλλά εξαρτάται και από το σύστημα, μπορεί να παίξει και 10άρι και δεύτερος επιθετικός. Όταν έχει την προσωπικότητα θα βοηθά πολύ εντός και εκτός γηπέδου και στα αποδυτήρια».

Παίζετε και ένα φιλικό με την Ζάμαλεκ: «Θα είναι μια καλή προπόνηση. Παίζουμε με μια πολύ καλή ομάδα με πολλά χρήματα, πήρε πρωτάθλημα. Είναι καλό να παίξουμε δυνατά φιλικά για να είμαστε έτοιμοι».

Για την κριτική, πέρσι αμφισβητηθήκατε: «Η κριτική πάντα υπάρχει. Βγήκαμε στην Ευρώπη και πήραμε Κύπελλο μετά από 30 χρόνια, δεν ξέρω αν μπορεί κανείς να έχει παράπονο. Δεν έχουν τώρα παράπονο αλλά σε δύο μήνες μπορεί να έχουν».

Οι υπόλοιπες ομάδες ενισχύονται και κάνουν υπερβάσεις: «Ναι είναι αλήθεια αυτό αλλά εμείς έχουμε έναν κορμό, μια οικογένεια από πέρσι και αυτό είναι το όπλο μας. Κάποιοι θα είναι καλύτεροι από πέρσι και όλο αυτό θα είναι η δύναμη μας, ξέρουν τι δουλεύαμε έναν χρόνο. Πέρσι κανείς δεν μας πίστεψε και το ίδιο γίνεται και φέτος το καλοκαίρι».

Συνεχίζετε με το ίδιο προπονητικό τιμ; «Ναι είμαι πολύ ευχαριστημένος με την ομάδα μου».

Τώρα πάτε για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Βουλγαρία: «Θα πάμε Βουλγαρία, θα δώσουμε τέσσερα δυνατά φιλικά μέχρι τις 22 Ιουλίου και μετά θα πάμε Θεσσαλονίκη για το παιχνίδι με τον Άρη».

Το μήνυμα προς τον κόσμο: «Περιμένω από τον κόσμο να έρθει να βοηθήσει με τα εισιτήρια διαρκείας. Πετύχαμε κάτι που πέρασαν 30 χρόνια για να γίνει. Για στόχους δεν μπορώ να μιλήσω, κοιτάζουμε τα παιχνίδια με τον Άρη, να περάσουμε και να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο».

Πηγή: omada.reporter.com.cy

To Top