Κίνδυνος για την Τσέλσι με αποκλεισμό από Premier και Champions League

Η Τσέλσι κινδυνεύει με αποκλεισμό από την επόμενη διοργάνωση της Premier League. Ο λονδρέζικος σύλλογος αναζητά νέο ιδιοκτήτη, μετά τις κυρώσεις που επέβαλε η βρετανική κυβέρνηση στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς, πρώην «αφεντικό» των Μπλε, λόγω της φιλικής σχέσης του με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τη διαδικασία εξαγοράς της Τσέλσι διαχειρίζεται η αμερικανική επενδυτική τράπεζα The Raine Group. Ο Αμπράμοβιτς φέρεται να προσπαθεί να αρνηθεί την υπόσχεσή του να ακυρώσει χρέος 1,6 δισ. λιρών (περίπου 1,9 δισ. ευρώ με την τρέχουσα ισοτιμία) που οφείλει ο σύλλογος στον ίδιο.

Ο Ρώσος μεγιστάνας είχε κάνει γνωστό ότι δεν ήθελε να εισπράξει τίποτα από την πώληση του συλλόγου, με τα χρήματα να προορίζονταν για φιλανθρωπικούς σκοπούς και είχε επίσης απαρνηθεί τα δάνεια που του χρωστάει ο σύλλογος, αλλά όπως αναφέρει η Daily Mail, φαίνεται ότι προσπαθεί να αλλάξει τα χαρτιά στο τραπέζι.

Ο πρώην ιδιοκτήτης της Τσέλσι έχει ήδη ενημερώσει τη βρετανική κυβέρνηση και τους πιθανούς αγοραστές για την προθυμία του να αλλάξει τους όρους σχετικά με τους τρόπους πώλησης, συμπεριλαμβανομένης της πληρωμής του χρέους από την εταιρεία που ελέγχει τον σύλλογο.

Η Τσέλσι θα πρέπει να αγοραστεί και να εξαγοραστεί από νέο ιδιοκτήτη το αργότερο έως τις 31 Μαΐου 2022, προθεσμία που δόθηκε τόσο από την Premier League όσο και από την UEFA, διαφορετικά η ομάδα του Λονδίνου θα κινδύνευε σοβαρά να αποβληθεί τόσο από το επόμενο αγγλικό πρωτάθλημα όσο και από τους Champions League.

Την περασμένη εβδομάδα, μια κοινοπραξία με επικεφαλής τον συνιδιοκτήτη των Λος Άντζελες Ντότζερς, Τοντ Μπόελι, έλαβε το δικαίωμα να διαπραγματευτεί αποκλειστικά για την αγορά του συλλόγου.

Ο συγκεκριμένος όμιλος υπερκέρασε δύο άλλους ομίλους των ΗΠΑ, έναν με επικεφαλής τον Στίβεν Παλιούκα, συνιδιοκτήτη των Μπόστον Σέλτικς και συμπρόεδρο της εταιρείας ιδιωτικών κεφαλαίων Bain Capital κι άλλον έναν με το νέο μέτοχο της Αταλάντα, τους συνιδιοκτήτες των Φιλαδέλφεια 76ερς και βετεράνους των μετοχών Τζος Χάρις και Ντέιβιντ Μπλίτζερ.

To Top