Κίνδυνος για -2 και 6 αγωνιστικές στον Ολυμπιακό!

Iδιαίτερα σκληρή αναμένεται να είναι πλέον η τιμωρία του Ολυμπιακού εδικά από τη στιγμή που το παιχνίδι δεν ολοκληρώθηκε. Βάσει των κανονισμών κινδυνεύει με αφαίρεση 2 βαθμών, ενώ κινδυνεύει άμεσα και με τιμωρία της έδρας για έξι αγωνιστικές!

Ο Ολυμπιακός, πέρα από το γεγονός πως είναι υπότροπος, εμπίπτει πλέον στο άρθρο 33 του ειδικού πειθαρχικού κανονισμού του πρωταθλήματος που αναφέρεται σε «Επεισόδια σοβαράς μορφής – Μηδενισμός και αφαίρεση δύο (2) βαθμών».

Εκεί αναφέρεται: «(…) Στις περιπτώσεις ρίψης οιωνδήποτε επικίνδυνων για την σωµατική ακεραιότητα παικτών, διαιτητών παραγόντων κ.λ.π αντικειµένων, συνεπεία των οποίων καθίσταται καθ” οιονδήποτε τρόπο αδύνατη η συνέχιση του αγώνα, οι διαιτητές υποχρεούνται να διακόψουν οριστικά τον αγώνα χωρίς προηγούµενη ειδοποίηση.

2. Στις περιπτώσεις αυτές εκτός από τον µηδενισµό της υπαίτιας οµάδος ή οµάδων επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης δύο (2) βαθµών από τον βαθµολογικό πίνακα του οικείου Πρωταθλήµατος που αγωνίζεται η υπαίτια οµάδα έστω και αν η οριστική διακοπή συνετελέσθη σε αγώνα Κυπέλλου.

3. Αν τα επεισόδια γίνουν σε αγώνες της φάσης play offs, η οµάδα της υπαίτιας Κ.Α.Ε αποκλείεται αυτόµατα από τους αγώνες της φάσης αυτής και προκρίνεται η αντίπαλος οµάδα ανεξάρτητα από τα µέχρι εκείνη τη στιγµή µεταξύ τους αποτελέσµατα. Η αφαίρεση βαθµών γίνεται από τη βαθµολογία της επόµενης αγωνιστικής περιόδου. Επίσης επιβάλλεται χρηµατικό πρόστιµο 11.000,00 €».

Πηγή: sentragoal.gr

To Top